Ранг 3
FREE

Gerito

Присъединил се: ноември 2016
					
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

3900

 
Постижения

35

за седмица 0
Изгледани уроци

203

за седмица 0
Харесани отговора

6

за седмица 0
Общо отговора

8

за седмица 0
Въпроса

7

за седмица 0
Последвани

8

 

Интереси

Photoshop Фотография CorelDraw Adobe Illustrator InDesign Premiere Pro Графичен дизайн Предпечат Ретуш Векторна графика Тайните на Illustrator Тайните на Photoshop Adobe Photoshop Растерна графика Графичен дизайн с CorelDraw Страхотни снимки с Photoshop Теоретичен курс по Фотография Фотография Графичен дизайн с Illustrator

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер
3
CorelDraw
1
Photoshop

Записани курсове

Клиповете са направени на много достъпен език за абсолютно начинаещи. Поздравления за усилията Ви! Въпросите и отговорите към някой от уроците - допълват знанията и отговарят на въпроси възникнали в процеса на работа.

Завършени обучения

PDF удостоверения могат да се се свалят от лични настройки и документи.

Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Непрекъснато израстване
Образованието е ключът
Имейл новини. Ниво 3
Инвестиция в знания
Обучение под пара :)
Имейл новини. Ниво 2
Потенциал!
Продължаваме напред
Имейл новини. Ниво 1
Страхотна екипна работа
Най-мощното оръжие
Попълнено мнение за един курс
Научихте 40 урока!
Научихте 20 урока!
Здрав напредък
Добър приятел
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Добра екипна работа
Стабилен напредък
Научихте десет урока!
Научихте пет урока!
Добро начало
Пет влизания за една седмица!
Доказани знания
Който се учи, той ще сполучи
Три влизания за една седмица
Благодарност
Напредък
Напред, напред, напред
Връзка с Facebook
Профил със снимка
Първи стъпки

Последни форум дискусии

Не знам от кога е въпроса и дали има вече решение. Но аз бих разделила двата обекта на два отделни слоя. С кой точно инструмент няма много значение. След което с комбинацията Ctrl+T на даденият слой можеш да му зададеш какъвто искаш размер. А вместо да гледаш скалата долу горе в полето под менютата излизат къде се намира даденият обект - виж картинката. ![](http://upload.aula.bg/screenshot3770f54-176566a57.jpg) успех!
Pen Tool-а работи като създава криви на Безие. Най-вероятно ти звучи доста непознато и сложно. Това са криви които се използват най-вече във векторната графика или в така познатите ни Corel или Illustroator. Във Photoshop са добавени като опция, за да се създават по-прецизни селекции. Как да се научиш да работиш с тях, ами иска просто тренировка, за да свикне ръката ти какво точно да прави и да усъвършенства движенията, за да се получи точно онова което искаш. Аз лично разбрах как се работи с него точно от графичните програми. Но тренировката прави шампиона. Моя съвет е да погледнеш в графичните софтуери как се правят кривите / там е обяснено доста по-подробно/ и мисля, че ще ти стане по ясно. Успех!
Това което виждам от снимката ти е, че не си копирала Fill-а, т.е. ти в момента работиш само с един плътен цвят. Виж урока след първата минута. Първо трябва да създадеш още един плътен цвят - задържаш ALT и натискаш с мишката върху съществуващият fill и леко влачиш нагоре или надолу....
Не, не става реална. Или поне от първият път няма да се получи. Иска доста работа (обработка) на един обект да придобие реален образ и пак не изглежда реално.
Можеш да си изчистиш "кеша" с някой програмка за почистване аз ползвам CCleaner. Тя почиства и други неща обаче. Внимавай!