Каква е настройката, чертежите да се отварят в една програма?

3D Моделиране
CAD чертане
SolidWorks
SolidWorks

Когато отварям чертеж, за всеки се зарежда нова програма. Отворя ли три чертежа излиза съобщение че оперативната памет е почти пълна и трябва да затворя някого.

От командната лента се вижда, че в момента имам заредени три SolidWorcs.

Има програми, в чиято среда може да се отворят паралелно няколко работни файла. Такива са примерто CorelDRAW, Illustrator, Photoshop.... Но има програми, които не могат да отварят едновремено няколко работни файла в една работна среда. Това е свързано с използването на настройките и базата данни. При тези програми не можа просто да серектираш един обект и с Copy и Paste да го пренесеш в друг файл. SolidWorks е точно такава програма.

Здравейте и от мен.

На снимка 1 има една отверена сесия на програмата Solidworks ( снимка 1 позиция 1 ), съответно в нея са се отворили два файла ( снимка 1 позиция 2 и 3 ). Тези файлове са М02 и M02_V02- gotovo.

Снимка_1

Съответно с Ctrl + Alt + Delete си отворя Task Manager - а като работни сесии виждам само една сесия на Solidworks.Като двойката в скобите отговаря на броя отворени файлове в сесията.

Снимка_2

На снимка 2 има две сесии на програмата ( снимка 3 позиция 1 и 2 ) като в една съм отворил М02, а в другата M02_V02- gotovo ( снимка 3 позиция 3 и 4 ).

Снимка_3

Съответно с Ctrl + Alt + Delete си отворя Task Manager - a като работни сесии виждам две за Solidworks - снимка 4 позиция 1 и 2.

Снимка_4

Може би това отваряне има предвид Антоанета Ангелова ...

Препоръката ми е обаче преди това когато си отворила 3 файла например да видиш какво точно се показва в Task Manager - a, като процеси, за да си сигурна кой от два показани случая по - горе имаш.

Относно команда чесно казано не съм толкова опитен с Solid и не мога да кажа.

Мога ти ти препоръчам чисто на системно ниво да кажеш на файловете с разширение .sldprt .sldasm да се отварят посредством Solidworks Laucher , а не през Slidworks 2015. Това става като отидеш на даден файл с дадено разшиерение клинеш с десен бутон и избереш Open with и там с ляв бутон избереш Choose another app ( Снимка 5 )

Снимка_5

Ще ти се отвори прозорец ( снимка 6 позиция 1 ) в който трябва да избереш Solidworks Laucher ( снимка 6 позиция 2 ) да сложиш отметка на Always use to open .sldprt files ( снимка 6 позиция 3 ) и да избереш ОК ( снимка 6 позиция 4 ).

Снимка_6

Надявам се така да се получи, НО преди това наистина провери как точно се отварят чертежите... колко са сесии наистина.

Не е това решението.

На снимката е екрана на компютъра от работното ми място. Както се вижда, отворила съм три чертежа. А прозорчето е само едно. При вас има отворени два чертежа. И съответно имате две прозорчета, едно над друго. Както са при мен три. За съжаление колегата който е настроил програмата е напуснал и няма как да го попитам.

Да напълно съм съгласен съм с описаното по - горе.

НО на снимката в първи коментар използвате версия на Windows -a - 10, а на снимката в последния коментар е Windows 7.В моя комантар използвам Windows 10 и в снимка 3 се вижда как съм отворил два прозореца през един Application, но долу прозорчетата са две. Затова и посъветвах да проверите процесите, за да сте убедена в това как точно са отверени файловете ( през различни или еднакви Application са отворени ).

Първият случай съм. Но забелязах, че при вас и в двата случая е заета над 80% от паметта. Което би трябвало да означава, че са стартирани две програми и в двата случая.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.