Как да създам улук без да създавам покрив?

Тайните на Revit Architecture
Revit Architecture
Основи на BIM и Revit

Здравейте. Как да създавам улук без да създавам покрив? В конкретния случай имам покривни сандвич панели и не мога да създам улук по стандартния начин. Благодаря предварително!

Заложния инструмент в Revit - Gutter, както сте разбрали се нуждае от покрив. Ако помислим логично улука се поставя на покрив и би следвлао да има покрив - следвайки сторителната логика - оставям това обаче настрани. За да създадете улук без покрив следва да изпозлвате друг начин. Това което ми хрумва е просто фамилия, която е предварително създадена за целта - например generic model, съдържаща нужната ви геометрия. Може да ползвате някои от посочените темплейти в зависимост от това каква геометрия имате налична и по какъв начин искате да поставите въпросния улук.

Здравейте. Имам затруднение кой темплейт да избера. В моя случай най-удобния вариант е да привържа улука за фасадния панел. Съотвено кой темплейт да избера и с опция sweеp ли според Вас е най-удобния начин да изградя улука? Благодаря предварително за отговора!

За темплейта препоръчвам - line based. Когато стартирате такъв темплейт ще имате заредена една референтна линия. Както вие предполагате - най-добре е да изпозлвате sweep, като в този случай при създаването на sweep геометрията изберете pick line за пътека и изберете линията от темплейта. След това в страничен изглед изчертайте профила или от падащото меню заредете фамилия за профил. След това приключете и заредете. В следващите сними можете да видите отделните стъпки. Стартиране на sweep в темплейт за Generic Model line based и изпозлване на pick path и референтната линия от темплейта След като изберете линията потвърждавате със зеленото тикче и следва да зададете профила - едната опция е да изберете Edit Profile и да го изчертаете, другата опция е да заредите фамилия за профил от Load Profile След като сте готови потвърждавате и накрая остава да заредите фамилията в проект. Като при поставяне на фамилията Revit ще очаква да изберете две точки по които да постави фамилията - пътеката на вашия Sweep. Ако се намирате в 3D изглед много лесно можете да прихванете точки от стена например. Ако фасадният ви панел е моделиран със стена, може да помислите и за вариант за изпозлване на Wall Sweep за създаване на Gutter.

Много благодаря за изчерпателния отговор! Получи се желания резултат.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.