Как да...

Тайните на Revit Architecture
Revit Architecture
Основи на BIM и Revit

Как да задам име на разрез, което да се появява в работните равнини и чертежите, а не Ревит автоматично да попълва номер на детайл и референция към чертеж?

Тук вече трябва да се променя фамилията която е за символа в края на разрезната линия. За целта маркирате една разрезна линия и от палета с насторйки избирате Edit Type. След това:

След което: От двете падащи менюта може да изберете каква фамилия да се ползва за символа във всеки от кращита на разрезната линия. Условно едното е "глава" другото е "опашка".

За да редактирате пък фамилиите, можете да ги намерите в проектният браузър тук:

Като търсите раздела "Annotation Symbols" и от там съответното име на символа. Като го намерите с десен клик върху него и "Edit"

Намирайки се във фамилията можете да промените какво да се поакзва. Избирате дадения текст, който е т.нар. Label, след това Edit Label И от там можете да изберете какъв параметър да показва - можете да изберете View Name. И в проекта да именувате разрезите 1,2,3 например , а когато поставите чертеж на чертожния лист да промените параметъра Title on Sheet.

Благодаря за изчерпателния отговор! А какво е Вашето лично мнение-смятате ли, че трябва да оставим Ревит сам да организира имената на детайлите?

Не съм сигурен, че разбирам въпроса. Ние посочваме на Ревит как да показва имената и номерата на детайлите. Т.е. имаме пълния контрол да му зададем как желаем да организираме всичко. Най-базовите насторйки и фамилии са организирани по-скоро за американските стандарти и за начина по който те показват нещата. Има все пак добри идеи и при тях.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.