Как да поставя точка или линия на точно определено място от покрива?

Тайните на Revit Architecture
Revit Architecture
Основи на BIM и Revit

Интересува ме как да поставя на точно определено място точка или линия? Задавам този въпрос, тъй като във видеото точките и линията се позиционират на съвсем случайни места, но знаем че в реалните случай те трябва да бъдат на точно определени места. Например как да поставя точка на 2 метра навътре от късата страна на покрива и на еднакво отстояние от двете дълги страни?

Можете предварително да начертаете в план отделни линии, изпозлвайки детайлни линии (Detail Lines) и след това да прихващате по тях.

Разбирам. А в кое ниво в план трябва да начертая тези линии върху покрива, така че да ги видя в тримерния модел или трябва да създам ново ниво?

Предполагам с "да ги видя в тримерния модел" имате предвид - да ги видите в 3D изглед. Ако искате да се виждат в 3D изглед, то трябва да изпозлвате Model Lines -защото Detail Lines са видими само в изгледа в който са начертани. Но в този случай най-добре е да изпзолвате план покрив или ситуация, някой от плановете в който виждате изцяло покрива и в този план да изчертаете детайлните линии и да добавите допълнителните точки и линии за контрол на покрива. След това да влезете в 3D изглед и да зададете височините на вече добавените линии и точки.

Благодаря! Така се получи, но когато вляза в режим за модификация на покрива и искам да добавя Split Line не мога да я прихвана от крайната точка (оградено) на моделната линия (1) , която съм изчертал предварително.

По-добре работете с 2D изгледи. Например в изглед ситуация или план покрив, работете с Detail Lines и поставете Split Line или Point в 2D изгледа. След това си влезте в 3D изглед и задайте височините.

Разбрах. Благодаря за разясненията!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.