Въпрос към урок: Селектиране на background от курс: Тайните на Photoshop

Как да  се работи с Refine Edge brush tool вместо с Refine Radius tool?

Фотография Графичен дизайн Ретуш Тайните на Photoshop Adobe Photoshop Растерна графика

Здравейте, не задавам въпроса си по определената форма, понеже обучителите не ми отговориха и срещам затруднения за ползване на инструмента Refine edge, който не намирам във Photoshop CС2017. Става дума за разлика в различни инструменти и тяхното, може би, оптимизиране във Photoshop CС2017, което създава известни затруднения при обучението. Конкретно. Курса Photoshop по Урок 3 Селектиране на background, модул 4: Маски и селекции. След селектирането на кучето с Quick selection tool , след копиране на слоя се избира от меню Select, Refine edge. Refine edge, съшествува в менюто Select на Photoshop CS6 , но в менюто Select на Photoshop CС2017 го няма като инструмент. По интуиция и виждайки клавишните команди използвах Select and mask. Там не съществува инструмента Refine Radius tool. Отново по интуиция използвах инструмента Refine Edge brush tool, а може би и някои други, така и не разбрах. Имам молба да получа отговор как следва да се работи с този инструмент за този проект и евентуално в следващите с Photoshop CС2017. Въпросът ми е свързан с всички последващи уроци от модул 4 и много от курса. Благодаря предварително. Може да ми отговорите по същество, не конкретно за курса, а именно как се селектират трудни селекции като коси и други подобни с използването на инструмента Select and mask и кои четки да се ползвам вместо Refine Radius tool. Как се работи четката Refine edge brush tool и може ли да се свали и инсталира Refine Radius tool. Благодаря на всички, които ще ми помогнат.

с помоща на чанелс каналите

Благодаря, но не ми става ясно. Пак ще опитам и с този способ.

Под "чанелс каналите" ,Global Refinements ли имаш предвид? Аз също очаквах разяснение по тази тема, така като СС2017 ще става все по-използвана версия, според мен. Благодаря

И аз все още очаквам, но уви!

Здравейте,
в Photoshop CS6 инструмента който се използва за този тип фина селекция е Refine Edge, докато в Photoshop CC инструмента е Select and Mask (от менюто Select). След като направите някаква основна селекция с някой от другите инструменти за селектиране (например Magic Wand Tool), докато е активна селекцията стартирайте командата Select and Mask. Ще се отвори прозорец, който има всички функционалности на Refine Edge. Относно това как да използваме Refine Edge, може да погледнете тази тема.

Здравейте, в тази статия + видео има разяснение за новият инструмент във Photoshop CC - Select and Mask.

Видях статията и наистина е много добра. А аз толкова дълго търсех нещо подобно. Успех!


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация