Как мога да изчертая колона с кръгло напречно сечение? Как мога да изчертая кръгъл  отвор с дебелина, така че да се  вижда в 3D изгледа на модела?

CAD чертане
BIM
PSCAD
Design Expert
Проектиране
Строителни конструкции по Еврокод

PSCAD

В прозореца с данни за сечението, може да се избере и кръгла форма. Това е от този урок http://aula.bg/evrokod-pscad-vavejdane-na-materiali-naprechni-secheniia-i-svoystva-v-pscad#00:04:50 За да се вижда отвора в 3D, трябва да се очертае не с командата за отвор, а самата плоча, трябва да се очертае около отвора. Така, както остана отвора на този пример. Ако отворът е кръгъл, трябва контурът да се очертае като полигон.

Благодаря за отговора, но искам да поясня въпроса си.Как да издълбая кръгъл отвор в съществуващ елемент например греда и да се вижда в 3D?

Това засега не може да направите с PSCAD. Не се поддържат отвори в греди и колони.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.