Има ли начин при експорт към ZWCAD размерите да не попадат в разреза на плочата и гредата?

CAD чертане
BIM
PSCAD
Design Expert
Проектиране
Строителни конструкции по Еврокод

Има ли начин при експорт на чертеж към ZWCAD размерите да не попадат в разреза на сечението, така че да не се налага допълнително коригиране на повечето разрези? В случая на селектирания разрез съм разместил размерите, докато на другите два са изчертани по подразбиране - ще се наложи и тях да размествам. Благодаря за отговора!

Обикновено не ги разполагаме толкова далече от разреза. Ако се направи така на всички греди, ще почнат да се застъпват размерните линии с тези на другите греди (например Гр.1 с Гр.11). Може да се изкара само цифричката 12 извън линията. Ако плочата е по-дебела обаче, изглежда добре. Когато един чертеж се генерира автоматично, е много трудно да се направи програмата да го подрежда, така че винаги се налагат някакви корекции. Едно нещо, което е подходящо за даден случай, може да не изглежда добре в друг случай.

Важно уточнение е че преди да започнем да прехвърляме чертежа, би следвало да отворим ZWCAD или AutoCad и файла, в който искаме да прехвърляме. Едва тогава в списъците със слоеве се отварят и слоевете, в които сме свикнали да чертаем. Така след прехвърлянето чертежа ще изглежда максимално близо до това което си чертаем на ръка - слоевете ще са същите.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.