Какъв може да проблемът с модула за продънване на безгредова плоча

CAD чертане
BIM
PSCAD
Design Expert
Проектиране
Строителни конструкции по Еврокод

Здравейте!
Използвах един стар проект за упражнение по този урок ( заради готовия кофражен план ) и когато пробвах проверката на продънване, се оказа, че не работи. Повторих внимателно гледаните в урока  действия, но не проработи. Някаква идея защо се получава това и къде евентуално бъркам ?

Моля дайте повече информация кое не работи и на коя версия. Излиза ли някакво съобщение и пр.

Стар лаптоп HP mobile workstation с Windows XP и AutoCAD 2012. Версията на PSCAD е предоставената за курса. След всички операции по въвеждане и изчисление направих проверка за продънване, както показахте в урока - избор на команда, избор на обект, приключване на избора и вместо да се появи прозореца с продънването, всичко се върна в положението преди избора на командата. Ако това има нещо общо с Design Expert, възможно ли е да не съм инсталирал правилно програмите?

Трябва да има Design Expert версия 3. Ако е по-стара версия, няма продънване. Възможно е и модулът да е изтрит например от антивирусната или по някаква причина да не си го намира. Вижте дали има Punching Expert при останалите иконки и дали се стартира отделно.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.