Защо нямам опция да скривам текста между подзаглавията?

MS Word

Версията ми на word е 2010. Не ми се появяват тези стрелки за скриване на текста. Това от версията ли е?

Здравейте, най - вероятно е заради версията.За версия 2007 ( 2010 ) може да се ползва една алтернативa изпълняваща горе долу същата идея - Outline.В раздела view в подраздела Document Views ( снимка 1 ) избирате Outline - така преминавате в режим на поглед Outline ( снимка 2 ) в show level може да изберете кое да се показва [ level 1 - По подразбиране ( ! уточнявам по подразбиране, защото реално в Outline погледа може да си слагате за определeн абзац и/или Heading включително различен level !, не съм гледал всички модули така че може лектора да е споменал за Outline ) се показва само Title и Headline 1 ], ( level 2 - Title и Headline 1 и Heading 2 ) ако пък изберем All levels би следвало да се показва всичко.Попринцип Outline не се ползва основно за това, но е алтернатива.Надявам се да съм бил полезен, и ако някой има друго алтернативно решение по този въпрос да сподели.

Благодаря много! Наистина ми беше полезно.

Как да огранича действието на макроса само в селектирания параграф? На
един компютър ми се получава, на друг - не. Версията на word -2010 в
двата случая. Става въпрос за командата
replace. Искам да премахна paragraph mark в края на реда, но само в
определен селектиран абзац. Само че ми премахва всички параграфи до края
на документа? Благодаря ви за уроците досега!

С версия 2007 съм и имах същия въпрос!Благодаря за отговора!

Как се скрива текст с 2007?

@Даниела - по - горе в темата е описано как може да стане това - http://aula.bg/question#id-101811200001 ( цялата тема ).Примера е точно с версия 2007.

Да, благодаря!

Относно задаването на заглавни части - Много полезна част - Работя от години с Word  а този вреден навик с болдване и т.н. губи време. Благодаря ви за  разбираемият начин на показване. 

Благодаря, беше много полезно за старите версии!

Работя с офис 2013  Защо в задаването на заглавие нямам опциите Heading 2,Heading 3 ,Normal,Title ?Имам само   Heading 1 различни  стилове,също така не откривам иконката за параграф (((Моля знаещите да помагат 

Може ли да покажете снимка ан екрана какво точно виждате и да я качите тук.

Не знам как да покажа снимка((((

Здравей, Виктория.

Снимка на екрана се прави посредством бутона от клавиатурата Prt Sc ( Print Screen ) - на снимка 1 съм показал горе долу къде се намира на клавиатурата ( само да вметна ако клавиатурата има и second ( второстепенни  ) function ( функции ) може натискането на Prt Sc бутона да е в комбинация на със още един бутон обикновено наименованието му е Fn така че ако имаш такъв бутон пробвай да направиш снимка на екрана при едновременното натискане на Fn и Prt Sc.
Т.е. отваряш на екрана това което искаш да "снимаш" натискаш този бутон след което с ctrl + v ( или с десен бутон и paste ) може да поставиш изображението тук в полето за писане ( все едно копираш текст ) и поставяйки го тук ще ти се отвори в един прозорец ( подобен на този на снимка 2 ) с инструментите вътре може да слагаш текст, стрелкички и т.н. за да излезнеш от този прозорец натискаш дискетката ( снимка 2 позиция 1 ) за да зампаметиш снимката съответно тя ще застане в дясно до полето "кутийката" в която пишеш текста ( снимка 3 позция 1 ).

Получи се )) Много благодаря  за бързия и компетентен отговор Научих още нещо много важно !

Благодаря, и аз научих нещо ново. Винаги досега съм се чудела този клавиш за какво служи, а то защо било..Никога не е късно за нови знания..;)

Ако има отворен прозорец за допълнителни настройки (като например прозорец Save As...) комбинацията от клавиши Alt+Print Scrn прави снимка (скрийншот) само на най-горния прозорец. Техниката на вмъкване е същата като с Print Scrn.

Искам  да попитам как да разбера моят  Word 2007  колко бита е. За да мога при евентуално инсталиране на 2013 да не го загубя. И как да разбера също така битовете на 2013 преди да го инсталирам...

32-битова или 64-битова версия се определя от операционната система според мен. "Термините 32-битова и 64-битова се отнасят до начина, по който процесорът на компютъра (наричан ощецентрален процесор), обработва информацията. 64-битовата версия на Windows управлява големи количества RAM памет по-ефективно от 32-битовата система."

С десен бутон на мишката върху иконата на Computer / Properties се появява информация за компютърната система и за операционната система. Там можете да се ориентирате каква е версията.

Благодаря. Операционната ми система е 64 битова, но не знаех, че от това зависи и управлението на другите  инсталирани програми.

Здравей, Алмерия Монева.


Едно малко допълнение към темата.

Реално на 64 бит опер. система може да сложиш и 32 програма, не е препоръчително но пък има някой стари програмки които вършат работа и ги има само на 32 бит. :)

Много благодаря за урока! За мен също беше полезно да видя нагледно използването на опцията със заглавията! Оказва се, че досега съм правила някои неща механично... :-)

Тествах и скриването на текста точно според инструкциите и се получи! Благодаря Ви! МНого добри примери давате!

Много благодаря за разясненията на въпросите - от тях се научава се много!


Много съм доволен от урока

Здравейте,

имам две версии - 2007 и 2013. И на двете в Styles имам само Heading 1. Останалите Heading 2 и Heading 3 липсват. Открих от къде мога да създам New Style, но все пак....това ли е варианта? Благодаря предварително!

Благодаря много. От полза ще ми е! Бъдете здрави!

Отговор на въпроса: Имам само Heading 1, а останалите Heading 2 и Heading 3 липсват.

Всъщност те съществуват. Могат да се покажат с клавишна комбинация: Ctrl + Alt + 1 Heading 1

Ctrl + Alt + 2. Heading 2 Ctrl + Alt + 3. Heading 3 Тогава се появяват в меню Styles.

Още едно допълнение: Ако се излезе от файла без Save , Heading 2 и 3, не се появяват при отваряне на който и да е файл. Ако запаметим файла с видими Headig 2 или 3 те се появяват до Heading 1.

Здравейте! Досега действах по описания "грешен" начин. Обясненията в урока са много ясни и разбираеми. Благодаря!

Благодаря за ясните и подробни обяснения. Всеки път допълвам с много нови неща познанията си!

И аз работя с версия 2007 и ми възникна същият въпрос. Много благодаря! Наистина от незнание се използва много малка част от заложените възможности. А този курс дава много знания :)

Моля!

Супер е че курса е полезен за вас!

Как мога да обединя няколко документа в един? Тоест имам няколко файла с отделни глави, предговор, глава първа, втора и т.н и заключение. Те са на отделни файлове и искам да ги подредя в един, като цялостен документ. Дали да отворя нова страница на първия документ и после да копирам и поставя следващите или има по -лесен и по-добър начин от вградените стилове?

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.