Защо се различават размера на шрифтове при работа с документ във формат .docx и .doc(word 97-2003)?

MS Word
MS Office
Тайните на Word

Работя с Word 2010. Свалих файла за упражнението, който е формат .docx, и започнах да работя с него. Това което забелязах е, че когато задавам Title или Heading 1, Heading 2, размера на шрифтовете се различават от тези, показани във видеото. Във файл, записан като.docx заглавие при задаване на Title излиза подчертано с размер 26 и е ляво подреден. А при задаване на заглавие от Heading 1 или 2 също се различава размера на шрифтове. Тези неща са зададени по подразбиране, и ако редактирам, какви размери трябва да бъдат зададени на Title, Heading 1, Heading 2, за да изглежда един документ стилно и красиво? Пробвах да презапиша файла като word 97-2003 документ, и там станаха така, както е показано във видеото. Имам въпрос относно скриването на текст, направих всичко, както е обяснено, влезнах в Outline и зададох Level 2, но не се получава. Защо при мен не работи тази функция?

Здравей относно настройките на стиловете, къде се запаметяват те  как да се ползват ще разберете по - подробно от Модул 3 от курса по Word ( Как да пестим време като използваме стилове ) Изгледайте този модул и предполагам нещата ще ви се изяснят най - ясно с този модул затова не искам да влизам в подробности.


Що се отнася за скриването на текста вижте тази тема тук http://aula.bg/question#id-101811200001 в първия коментар съм описал как стават нещата при версия 2010, освен това се уверете че имате Level 2 зададен на някой от текстовете в документа за който правите това действие и вижте дали е .docx файла 

Съвета ми е да работите в формат .docx, a не в doc файлове ... освен това само да поясня че файла който показвате на снимката е m01v03.docx който файл не съдържа в себе си информация за стилове, т.е. изтегляйки го няма как да очаквате да има форматиране със стилове.

Надявам се да съм бил полезен с отговора и насоките.

Благодаря ви за отговора. Относно файла, който изтеглих, не очаквам да има готово форматиране, нали аз трябва да прилагам нещата, които се обясняват във видеото, ставаше дума за стиловете които избирам, че се получават разлики във това, което аз прилагам и които са показани във видеото. Ще изчакам Модул 3. 

Да имах предвид че в урок 3 ( Задаване на заглавни части ) от модула файла m01v04 - gotovo .docx вече отделните заглавни части са поставени в съответните стилове ( Heading 1, Heading 2 ... ).

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.