Защо при модифициране на Heading normal и двустранно подравняване на текста на някои места се получава огромно разстояние между отделните думи? 

MS Word
MS Office
Тайните на Word

Текста е поставен с copy .Може ли да се оправи ?

Здравей, вариант за този проблем е слизането на долен ред ( дали отделяш абзац или просто слизаш на долния ред ).


На снимка 1 съм показал двата варианта при едно и също форматиране само че след първия текст ( снимка 1 позиция 3 ) слизайки на долния ред съм натиснал shift + enter т.е не отварям нов абзац. На снимка 2 позиция 1 - може да се види при пуснат paragraph marks - има една стрелкичка ( като знака на enter ) т.е. на следващия ред съм слезнал, но не съм направил параграф на ( снимка 1 позиция 4 ) съм слезнал също на следващия ред, но съм слезнал с директно натискане на Enter, т.е направил съм вече нов абзац, тогава вече горния ред е както трябва.

Пусни си и ти paragraph маркера и виж дали е така, ако е така просто направи сложи един enter директно и готово, вече след този ред ще има НОВ абзац и всичко ще е ОК.

Най - общо казано ако на един ред  - "1" имам две думи, и подравнението е от двете страни и слезна на другия ред "2" и  съм слезнал така че ред "1" и "2" са от един абзац то следва всеки ред от абзаца да бъде подравнен от двете страни ( тоест подравнява се естетически абзаца ), АКО обаче ред "1" е на отделен абзац единствено и само той, то следва да бъде подравнен от едната страна независимо от това че е форматиран и от двете страни. 

Ако проблема е друг пишете, и една препоръка не само към вас - когато имате проблем с форматирането включвайте и paragraph маркера за да може да се ориентираме по - лесно във форума откъде би могъл да е проблем.

Надявам се да съм бил полезен с отговора.

Използвано е Shift+Enter за да се премине на нов ред и за да се оправи 

избираме командата Replace (1), избираме в отворения прозорец бутончето More;  след това Special (2) и за полето Find What избираме Manual Line Break (3), а в Replace with избираме Paragraph Mark (4).

Получи се, благодаря  за бързия и компетентен отговор !

И аз имам същия проблем,но все още не съм го разрешил.Благодаря за обясненията смятам,че поясненията ще ми бъдат от полза!


След поставяне на Manual Line Break и Paragraph Mark какво следва да се направи.
Благодаря предварително за отговора!

@Svetoslav Dimitrov 


Здравей, 

Ако говориш за доброто допълнение на Райна за това как бързо и лесно може да махнем Manual Line Break  бързо и лесно и на негово място да се сложи Paragraph Mark

след да нарпавиш горе долу това : 

след това даваш Find All ...с което се намират всички Manual Line Break след което дава[ Replace All или пък едно по едно даваш Replace за да проследиш кои точно Manual Line Break да замениш с Paragraph Mark  и накрая бързо и лесно си сменил всички Manual Line Break с Paragraph Mark.

Надявам се да съм бил полезен с отговора.

Какво означава paragraph mark и manual line break?

Не успях да се справя. Поставила съм текст с копи и пейст, който текст се опитвам да го подравня двустранно, но ми се получават интервали(разтояния между текста). Как да го оправя?

Здравейте, Геновева.

Първо Paragraph mark - снимка 1 позиция 1.

Второ Manual line break - снимка 1 позиция 2.

Това са различните видове "сваляния" на нов ред. Използваме Paragraph mark, когато започваме нов параграф ( абзац ), Manual line break използваме когато искаме да преминем на следващ ред без да създаваме нов абзац.

Относно втория Ви въпрос, за интервалите, в първия отговор към тази тема има дадено решение за този казус, Райна е дала едно много хубаво допълнение към него, така че смятам че ако повторите стъпките няма да има проблем. Ако някоя стъпка е трудна и не знаете какво точно да направите пишете във темата тук.

Ако ли не ....

Съвета ми е щом копирате текст и ви затруднява това заместване на Manual line break с Paragraph mark нека направим така, копирайте го последния начин показан на снимка 2

Снимка_2

т.е. с опцията Keep text only, така няма да копирате никакъв вид форматиране и ще може да си го нагласите.

Здравейте, поставих текста с Keep Text Only, но той се появи с подчертани червени линии. Използвах препоръките ви за премахването им от Options/Profing и махнах отметките, но сега ме интересува ако копна отново някакъв текст с правописни грешки дали word ще открие грешките?

Много благодаря на инж. Кръстев и на всички помогнали за решаването на този проблем ,който "наднича"от доста професионални издания

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.