Защо при инсталация на английската версия не работи правописната проверка на български език?

MS Word
MS Office
Тайните на Word

Инсталационните пакети на MS Office 2010, които използвам са на български и английски език и са с корпоративен лиценз. От менюто "файл"-"опции"-"език" не се променя интерфейса на програмата, а само езика за правописна проверка и когато инсталацията е на английски правописната проверка на български език не работи.

Отговорът на моя въпрос се съдържа на този адрес : http://aula.bg/word-instalirane-i-izpolzvane-na-pravopisna-proverka-v-word , но преди да открия този отговор аз преинсталирах моя офис пакет на английски език, след което инсталирах езиков пакет на български език. След допълнителните настройки всичко заработи. Версиите с които аз работя са едно езични и не позволяват инсталиране на proofing tools bulgarian, към който води връзката за версия 2013 и по-ниската за версия 2010. Единственият начин по който се получи е с инсталиране на езиков пакет на български език, но той не се предлага безплатно от Microsoft.


Освен линка към урока който е дала Димитрина Янева бих добавил и да погледнеш двете теми във форума които са точно под този урок ще са ти определно от полза за справяне с проблема.

Здравейте! Линкът на Димитрина Янева не се отваря при мен(маркирам линка без излишни символи и избирам зареди в нов раздел), вместо него се отваря страницата за самия курс http://aula.bg/kurs-word. Също така не виждам двете теми във форума, които инж. Краси Кръстев, посочвате че са точно под този урок. Благодаря за помощта на всеки, който отговаря компетентно на така зададените въпроси, изключително полезна система!

Здравей, Вера.

Този линк, който Димитрина е споделила:

Инсталиране и използване на правописна проверка в Word

именно те насочка към един от уроците на курса. Урока е от модул 6 и може би, ако не си закупила курса няма да може да го отвориш, ами ще те препрати към закупуването му.

Колкото до темите, ето ги и тях:

От къде да изтеглим безплатен инструмент за правописна проверка?

Може ли да ми помогнете да инсталирам правилно правописната проверка на български?

Какво да направя, ако правописната проверка в Word не работи?

Много Ви благодаря!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.