Как в случай при подравняване на текст двустранно да не се получат големи интервали между думите в текста. Тези интервали трудно ги изчиствам, но понякога не успявам. Има ли пряк път за това действие? Благодаря предварително!

MS Word
MS Office
Тайните на Word

Как в случай при подравняване на текст двустранно да не се получат големи интервали между думите в текста. Тези интервали трудно ги изчиствам, но понякога не успявам. Има ли пряк път за това действие? Благодаря предварително!

Здравей, Силвия.


Виж тази тема тук : http://aula.bg/question#id-119590400001 

в която има хубави коментари свързани точно с този твой въпрос,

доста подобна е на темата която задаваш.

Благодаря!

Здравейте. Предлагам нова тема- преминаване от portret към landscape? Бихте ли ми помогнали, как да завъртя текста и таблицата на широката част на листа??? Благодаря

При мен съществува същия проблем и благодаря за отговора

Завъртане на листа се прави от Page Setup, което за версия 2007 и по-висока се намира в лента Page Layout. Пак в лентата има директна настройка на ориентацията на листа. Настройка може да се направи и в изглед Print Preview.

Големите интервали между думите се получават когато не е спазена пунктуацията - интервали след препинателни знаци или имаме знак за нов ред в параграф в края на реда (при директно копиране на информация от интернет). Знакът за край на параграф се различава от знака за нов ред в параграф и това е видимо при включен бутон Show/Hide от часттс Paragraph на лента Home. Този бутон показва така наречените непечатаеми символи, които показват как е набран текста. В този режим например се виждат точки (в средата на реда) между думите, което е знак за наличен интервал между думите и т.н.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.