Защо табулаторът не премества избрания текст?

MS Word
MS Office
Тайните на Word

версия 2007

За да ви се премести текста на мястото, означено с таб, трябва да натиснете бутона tab. След това с преместването на таба по рулера ще се мести и текстът.

Възможно е и с интервала(продълговатият клавиш долу) натиснат необходимият брой пъти или cut(copy)+paste.

Много ви благодаря,момичета!Току-що,запознавайки се със следващия урок,разбрах връзката между таб в текста и таб на рулера и успях.Благодаря още веднъж!

Нещо и при мен не работи таб бутона. Не премества текста, колкото и пъти да го натисна. Интересно какво не съм направил за да се случва това.

И вградения табулатор не работи.

Следвайте инструкциите на преподавателя, всичко става много лесно като внимавате.

Инструкциите не са достатъчни. Защото като натисна таб бутона ( и вградената функция на таба също ) не работи. Самия таб прескача на друг отворен прозорец от мен, вероятно. Не съм идиот и не боравя за първи път с  WORD. Така че коментара е излишен Val.

С WORD 2010 работя, ако това е от значение.

В WORD 2010  ПРИ МЕН преместването става само става с левият отстъп.

Много благодаря за този урок, не знаех за табулация, и правех всичко това чрез таблици без граници. Сега вече ще я използвам, защото доста често ми се налага.

Много благодаря за урока.

Ако даден формат, включително и зададен табулатор, искаме да пренесем (копираме) и върху други текстове е удобен бутона Format Painter

За да работи вградения табулатор първо трябва да се отдели текста с една табулация с клавиша и след това стъпките описани в урока. Лектора го прави това но не го казва, затова не му се обръща внимание.

Толкова съм доволна от този урок.И аз съм работила интуитивно.Много пъти съм се се затруднявала когато съм работила върху текст написан от някой друг и  е трябвало да премахна това  увеличено разстояние между редовете.Сега разбрах как става.Освен това разбрах и как  всички букви в текста да станат главни.Дано работи  и в по-старите версии ,за да мога да го ползвам и на служебния компютър.Имам питане: Когато сме се увлекли  и сме написали доста дълъг текст с натиснат клавиш за главни букви, как можем да ги направим малки вместо да изтриваме и отново всичко да пишем.Беше с клавишна комбинация, но не помня коя???

В раздела Home, групата Font избираме Change Case (бутончето Аа), UPERCASE. В старите версии, тази команда е в менюто Format, Change Case

За промяна на буквите в една дума, слагаме курсора върху думата, натискаме Shift и задържаме. С последователно натискане на F3, буквите в думата се сменят: малки, първа главна, всички главни и пак от начало (Shift + F3) . Това важи и за параграф или целия текст, ако сме ги маркирали предварително.

Mnoго полезна клавишна комбинация!

Благодаря на всички ви за полезната информация.

Не трябва да забравяме понякога и за настройките за табулация в подпрозореца Параграф. Това също помага. Така мисля.

Знаех си, че не може да няма начин за смяна на големината на буквите, но не попадах на знаещ да го направи. Благодаря ви!

И при мен табулациите не се получаваха, но после открих, че текста върху който работех беше подравнен двустранно и по никакъв начин не успявах да направя упражнението от урока. След като промених подравняването на ляво и нещата ми се получиха.

къде е този бутон таб

Този бутон е на самата клавиатура - най-често вляво, под реда с цифрите

клавиша (бутона) с 2 разнопосочни стрелки

Изгледах няколко пъти урока, пробвах по различни начини, но не мога да преместя текста,дори понякога се разминава повече.Има нещо,което не мога да направя както трябва, някаква тънкост.

Мног добре е описано всичко.Благодаря

След като избера раздел VIEW,не виждам къде се намира Ruler ?

Здравейте,

С коя версия на word сте? За 2013 и 2016 мисля че на едно също място както съм показал снимката.

Снимка_1

Това ми е ясно , за WORD 2013. Но аз работя с WORD 2010.

Натиснете бутона показан на снимката.

Снимка_1

Много благодаря. То било лесно , но аз не можах да го намеря.

И на Word 2007 и на Word 2010 отметката за Ruler е на едно и също място - от View, Show, Ruler ! Лек ден и успехи!

Благодаря всичко това ми беше от голяма полза!

Благодаря за полезните споделяния! Споделеното знание е много ценно в уроците!

Всеки коментар е допълнително знание.Благодаря Ви.

Димитър - за да действа клавишът TAB - за табулации, трябва да сме в режим на писане, тоест да се вижда мигащият маркер.

Благодаря за полезния урок и отличното обяснение, което помага, за да се усвоят правилно табулациите.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.