Защо липсва бързият бутон за добавяне на ред/колона?

MS Word
MS Office
Тайните на Word

не ми се показва този бутон с + за добавяне на нов ред или колона, а съм с версия 2013. Каква може да е причината?

Здравей, ако си маркирала таблицата ( както е показано на снимка 1 ) не се появява бутона  + с който да добавиш колона или ред, може в това да е причината.Ако просто си в някоя от клетките на таблицата ( или пък курсора е просто някъде в  документа ) и минаваш с мишката покрай колоните и редовете трябва да се покаже "+" (снимка 2 ).Надявам се да съм бил полезен с отговора.

Здравей и от мен, когато застанеш с мишката НА ЛИНИЯТА между две съседни кутийки независимо дали са по хоризонталата или вертикалата се появява един символ като + но със стрелки вляво/вдясно или нагоре/надолу. Когато се появи този символ съвсем внимателно го придвижи до най-близкия общ ъгъл на кутийките и там вече се появява (+) .

 

Здравейте,
и при мен не се появява тази опция "+". Аз съм с версия 2010. Когато се появи символ с двете стрелки на граничната линия по хоризонтала или по вертикала и го придвижа до най-близкия общ ъгъл на кутийките, там се появява плътна стрелка, а не "+".

Работя с Word 2010.  И аз не мога да намеря опцията "+" за прибавяне на редове или колони. Може би е само за Word 2013.

И ПРИ МЕН ПРИ ВЕРСИЯ 2010 НЕ СЕ ПОЯВЯВА "+",ДОРИ ДА СПАЗВАМ  ДА НЕ Е МАРКИРАНА ТАБЛИЦАТА.Появява се опзията за разтягане на колоната,или от горният ляв(+) да се маркира цялата.

Опцията "+" е за версия 2013 и по-нови

Аз работя с версия Word 2013 и добавям редове като сложа курсора непосредствено след последната клетка извън таблицата и натисна Enter.

Всъщност може да се сметне процента в таблицата. Макар и ограничени тук също има възможност за формули. От менюто Table tools има вариант за въвеждане на формули.

Здравейте аз съм с версия 2013 и нямам проблем с опцията (+) за вмъкване. Но има малка особеност ако по който и да е начин съм вмъкнал вече ред + не се появява отново докато не кликна на ново място с мишката и той отново е активен. Пробвайте и това. Но да не забравяме че ако искаме да вкараме повече редове след вкарването на първия ред Функционалния клавиш F4 повтаря предходната команда и само с ккликване на мишката и F4 вмъкването на редове или колони става бързо и лесно. Надявам се да съм бил полезен на някого и успех на всички.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.