Може ли да се номерират автоматично фигури в един текст?

MS Word
MS Office
Тайните на Word

Обикновено фигурите вървят с номер и описание на фигурата. Когато в един текст има много фигури, би било удобно те да се номерират автоматично. Дали това е възможно? В раздела Captions има Insert Table of Figures, но ми се струва, че това създава списък от фигури, предварително номерирани и надписани.

Здравей, правилно си се насочила откъде може да стане това ето една тема в която е описано как става това за таблици които са в даден параграф може да приложиш за снимки.


http://aula.bg/question#id-110489600001

Благодаря за отговора. Прочетох писаното по темата на посоченото място. Приложих процедурата, описана от Краси, за фигури и се получава. Важното е да се избере списък с много нива, зависещ от Heading-a. Проблемът, който засега остава нерешен за мене е как да "залепя" Caption-a за фигурата, така че след Cut на фигурата да се премества и той заедно с нея.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.