Mоже ли да се заключи клетка/и от таблица по подобие на Excel?

MS Word
MS Office
Тайните на Word

Здравейте! Не знам дали тук е мястото да попитам може ли да се заключи клетка/и от таблица по подобие на Excel, така че да не могат да се правят вътре промени? Работя с версия 2013.

Здравейте, в Word е малко по-различно и неудобно закючването на клетки, по-точно тук може да се заключи всичко с изключение на клетки, в които да е разрешено попълването. Първо се избира клетката, после стъпки 1,2,3. Това се повтаря за всички клетки, в които искаме да може да се попълва. След като сме избрали всички, те стават сиви. На снимка 2 са показани останалите стъпки по заключването на документа. По-удобно е да си вкарате таблица от Ексел, в която да заключите желаните клетки, но все пак много зависи какво точно искате да постигнете. Успех :)

Безкрайно Ви благодаря инж. Машева- точно това ми трябваше!

Радвам се, че съм била полезна :)

Би могло създадената таблица да се копира в буфера, след което да се вмъкне отново в документа, но като картинка.

А след това как се премахва след това "блокирането"? :)

Здравей, Венета.

Отиди на Developer (снимка 1 позиция 1), след това избери Restrict (снимка 1 позиция 2), следва да ти се панела Restrict Editing (снимка 1 позиция 3), от него избери бутона Stop Protection (снимка 1 позиция 4), селдва да ти се появи прозореца Unprotect Documnet (снимка 1 позиция 5), въведи паролата (снимка 1 позиция 6), потвърди с ОК (снимка 1 позиция 7) и готово протекцията е махната.

Снимка_1

Благодаря ти, Краси, този бутон не го бях забелязала......

Моля!

Да малко в дъното в дясно :)

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.