Може ли списък с термини да бъде подреден автоматично по азбучен ред?

MS Word
MS Office
Тайните на Word

Възможно ли е списък с термини да бъде подреден автоматично по азбучен ред? Съществуват ли такива функции в Word?

Здравей, може да се направи това сортиране много бързо.На прикачената снимка съм дал един прост пример който може да се приложи и в твоя случай.Маркирай списъка с термини, които искаш да сортираш след което отиди на раздела Home след което отиди на в подраздела Paragraph и там избери иконката която съм показал на позиция 2 на екрана ( Sort ).Ще ти излезне прозорец Sort Text , на Sort By задай - Paragraph ( това означва че ще ти сортира на база на всеки един абзац, след което на Type избери Text ( тъй като искаш сортирането да е на база азбучен ред ) след което ако искаш да е от А към Я сортирането то тогава избери Ascending- резултата е показана на снимката 2 ( имената са подредени по азбучен ред на база първата буква на всеки един отделен абсац).Надявам се съм бил полезен ако твоя случай е по - различен и и по- сложен от примера който дадох и неуспяваш да се справиш, пиши отдолу, обаче  закачи една снимка с товя пример и ще ти помогнем тук във форума да решиш конкретния пример :) .

Сърдечно благодаря за бързия и изчерпателен отговор!!!

Успях!!! Още веднъж БЛАГОДАРЯ :)

Ей това не го знаех и беше наистина от полза :) благодаря!

Здравейте! Инсталирах си Word 2013, не знам по каква причина не мога да използвам Ctrl A, Ctrl C и Ctrl V. Благодаря предварително!

Здравейте, Златомира. Може да си настроите бързите клавиши. Имаше такъв въпрос във форума. Ето - http://aula.bg/question#id-112307200001

Много полезен трик за подредбата на термини по азбучен ред. Благодаря за изчерпателни отговор, Краси!

Постоянно научавам по нещо ново. Благодаря!

Да, благодаря, Краси!.А тъй като след имената има и други параграфи, навярно ще трябва да заменя символа за край на параграф с Shift+Enter и така до следващото име да бъде като един параграф.

Видях, че сортирането може да бъде и по Headings.

Изключително ми е приятно в този сайт, още с първите уроци придобих нови, ценни знания. Надявам се да отстранят проблема, който възникна с лаптопа ми след втория урок, за да продължа напред. УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!!

Проблемът с моя лаптоп не може да се отстрани, но радостта ми след многократните опити да отворя и изгледам поредния урок се умножава многократно, щом успея да се спася от "синия екран"! Благодаря на всички - питащи и отговарящи!!! 

Много полезно ми беше! Видях, че сортирането може да бъде и по Headings. Благодаря!

+Priwet! Imame sywmestna rabota, ako STE syglasni. Аха, успях! Ще ви информирам къде срещам проблеми и се боря като Пр. с Тиква. @! Усмихнат ден! Благодаря за перфектния урок, който изгледах тази сутрин с кафето, цигарата ми угасна... Накратко: "Защ0 изговаряте "еднаквост", а показвате знак за равенство (=), който ме обърка със знака за успоредност..., примерно !!, 11, II . Знакът за еднаквост се изобразява с три хоризонт. чертички, учи се в детската градина, вероятно. +--__-- Nqmam wreme da go tyrsq, а може и да го няма. Аз бих използвала "ИИИ" на латинската аз-бука, информираха ме, че закъснявам отново. Доскоро! С.Й.К.(инженер-хигиенист)@

Много полезно!!!Благодаря!!!

Благодаря!

Изпитвам прекъсвания (без входния урок) и това е мъчително. Как мога да го отстраня? ( не искам да инсталирам друга версия. Работя с 2007)

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.