Как става оформянето на заглавни части в официални документи?

MS Word
MS Office
Тайните на Word
Текстови документи

Става въпрос за заявления ,и официална кореспонденция до административни органи и държавни институции в които има адресат в горния десен ъгъл и как се форматира областта на адресата. Можем ли за тази част от едно заявление (адресата) да използваме вградените заглавни елементи в WORD. Иначе с голям шрифт, нагаждане и Bold знам как става.

Здравей, най-вероятно имаш предвид това - снимка 1.

Снимка_1

На снимка 1 съм показал един от уроците - " Използване на бързите части (quick parts)" от модул 4 на настоящия курс по Word. В този модул се показва с кои инструменти и по какъв начин да си подготвим точно такива шаблони (формуляри, придружителни писма, молби, декларации). В урока който споменах горе се показва създаването на бързи части (quick parts), тези бързи части е препоръчително да се създават в наш си стил, определено не са за Heading. Heading го остави за заглавните елемeнти, тези които обособяват конкретна точка от доклада ти, обяснителната ти записка и т.н..

Отговора на въпроса е: не ползвай Heading за Адреси, ДО .... МОЛБА и такива фрази.

Спирам дотук защото иначе ще влезна в подробности за Heading, динамични полета, "бързи части" и следва да изпиша дълъг фертан.

Така че, преминавайки през курса последователно ще ти стане ясно за какво точно се ползват Heading и как да ги приложиш например за бързо изкарване на съдържанието на основните ти точки в документа (реферат, обяснителна записка, дипломна работа и т.н.), ще видиш в какъв стил се използва за "бързи части", какво са и къде се използват "бързите част", ще видиш как може да създаваш динамични полета - благодарение на които може да въвеждаш променливи адреси и данни на хора взети от Excel таблица ....

Препоръката ми е да гледаш последователно уроците от курса, той е смея да твърдя доста добре структуриран, чети формума също има много ценни теми с разискани интересни проблеми, които могат да някой ден да ти се случат и на теб.Ако има нещо което не доразбираш пиши във форума ще те насочим, какво би било най-добро за теб.

Надявам се да съм бил полезен с отговора.

Благодаря за бързия, точен и изчерпателен отговор.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.