Как мога да задам парола за редактиране на PDF?

MS Word
MS Office
Тайните на Word

Искам да задам парола за редактиране на PDF, т.е. този който ще отвори PDF документа да го отвори без парола, но ако иска да го редактира с Word да бъде защитен с парола. Имаме ли такава възможност в Word?

Според мен тези 2 снимки показват, но дали при вас ще действа ... В полето Password to modify ... би трябвало да се зададе парола за редактиране.

Пробвах по различни начини, но при мен не действа.

Полезно е да се знае, че за PDF файловете може да се задава парола за отваряне и/или редактиране, но не разчитайте безрезервно на това. Из мрежата има "под път и над път" програми от рода на PDF Password Remover, които с лекота се справят с тези пароли.

Срещал съм .pdf файлове, които има доста интересна защита. При копиране на текст от тях и пействане в word например, текстът е като йерогрлифи. Опитвал съм да сменям и шрифта- не помага. Някой знае ли как и на какъв софтуер се прави?

Ако се касае за защитен с парола файл срещу копиране, редактиране и подобни, то програма от сорта на PDF Password Remover би трябвало да се пребори, точно както и инж. Антон Иванов посочва по-горе. Въпросната програма, производство на фирмата Wondershare например, работи със 100% успеваемост и при mac и при win базирани системи. Ако се касае обаче за лошо сканирани копия с ниска резолюция, както и документи написани с древни шрифтове (договорите на ЧЕЗ са добър пример за това), то тогава въпросът е друг. Но може би е добре да дадете тук пример на такъв файл,като го качите за сваляне и да може да се каже тогава съвсем точно. Успех.

Не съм сигурен дали това да се виждат файловете след копи-пейст като йероглифи е проблем от защита. Може да е използван друг енкодинг или друг тип шрифтове. Ако става въпрос за текстови файлове, доста добре се справя програмката Щирлиц (4.0 е актуалната версия, мисля). За съжаление има версия само за Windows.

Пропуснах да напиша, че е безплатна ;-)

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.