Как да открия бързо?

MS Word
MS Office
Тайните на Word

Здравейте. При отваряне на един чужд файл как мога да разбера името на използваната тема и името на използвания стайл сет? Също така при нов файл коя тема и кой стайл сет се зареждат от WORD?

Здравей, относно как да разбереш използваната тема отиди на Design и в теми следва да видиш темата която е избрана ( стой леко в сиво )

Отнсоно това какъв стил се зарежда при стартиране на Word, къде се намира стартовия template как може да го смениш, кое е препоръчително да променяш като стилове, мисля че ще разбереш в Модул 4 от този курс, ако и след това има проблем с нещо пиши.

Надявам се да съм бил полезен с отговора.

Благодаря за съвета. Изгледах няколко пъти този модул. Много полезен модул, както и всички други модули. Виждам обаче, че когато стартирам нов файл, няма определена тема, а стайл-сета няма име. За да го използвам в друг файл, трябва да го запазя като потребителски. Прав ли съм?

Ами ако нещо което е напрвено custom ( т.е. с настройки от теб ), може да си го направиш като template и съответно да тръгнеш от него при старт на нов проект.Така че Да това е идеята.

Здрасти, Краси, при мен няма маркирана тема като отворя документа под урока, как да я открия лесно коя е? Офис 2016 Само когато мина с мишката по дадена тема тогава се маркира в сиво.....

Здравей, Венета.

Идеята е следната, когато започнеш нов файл, то стартираш с темата Office (снимка 1 позиция 1), правейки обаче промени по темамта по цвят и т.н.(снимка 1 позиция 2 и 3) тя вече става нова тема, която нова тема, ако не я запаметим с някакво име, то тя реално съществува само като настройки, НО не е част от template - ните теми който се намират в Themes, т.е. ако тя не е запаметена, няма как и да се избере, тя е само като настройка.

Т.е. в момента имаш една тема сформирана от теб или от урока от която си я изтеглила, но тя е само една настройка не е Template - на тема която вече стой в шаблона ти и може да се приложи директно в друг файл на Word.

Т.е. трябва да се има предвид че тук темите са тип templat-ни настройки които запазени в нашия Word, може да се прилагат директно.

Снимка_1

Благодаря ти, Краси за отговора, сега чак ми стана ясно всъщност! :)

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.