Как да форматирам  PDF файла в  WORD документ, като мен не ме пита?

MS Word
MS Office
Тайните на Word

Защо мен не ме пита дали искам да форматирам документа от pdf на word document?Аз съм с версия 2010.

Здравей, във версия 2010 няма възможност за превръщане на pdf в doc файл.Това е въведение от 2013, като това превърщане както се споменава и в урока става само когато pdf  е направен от компютърна програма.

За готови файлове:

https://www.pdftoword.com/

Освен онлайн начина, който е споменала по горе инж. Юлиана  може и офлайн програма например Finereader - би свършила също конвертирането.Като цяло по този въпрос може да прочетете тази тема ТУК : http://aula.bg/question#id-102220800001 , в която сме коментирали доста с други хора от форума.

Аз съм с версия 2013, но и мен не ме пита дали да отвори документа в WORD. Пробвах с различни документи, като за някои съм сигурна, че са направени от компютърна програма.

Здравей, Милена по подразбиране когато имаш инсталирана програма която е предназначена за отваряне на PDF, то следва при двоен клик върху pdf файла, той да се отвори през програмата, която е основна за pdf файлове. ( Снимка 1 ) Ако искаш директно през word 2013 да отвориш един PDF ( в който си убедена че е създаден от компютърна праграма, а не от скенер ), то отиди на файла с десен бутон на мишката ибери open with..... след което ще те попита с коя програма искаш да отвориш файла ( ако нямаш word сред посочените тогава избери Choose program ) в моя случай вече има word - избирам WORD след което ( снимка 2 ) ми се появява съобщение че word иска да ми Конвертира файла ( пита ме дали да го прави това конвертиране) давам ОК съответно резултатът е на снимка 3, за това питане от страна на Word става дума.Като цяло може да настройш PDF файловете да се отварят директно през WORD, но лично аз не го препоръчвам.Надявам се да съм бил полезен с отговора.

Благодаря! Много изчерпателно и изключително полезно! :)

Здравейте, последвах стъпките в този пример. Отворих PDF файл чрез EXCEL, само че информацията не се чете. Какво мога да направя, така че данните да са разбираеми?


@ Цветанка, Здравей.

Примера е даден за отваряне на PDF ( подчертавам НЕ сканиран документ ) от WORD ( НЕ от excel ).

За да отворите PDF файл чрез EXCEL е необходимо да го конвертирате например с FineReader 10+ Pro или NitroPDFReader 8 Pro, които го експортират в .xls формат.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.