Гинка Младевова - Как да въведа номериране 1

MS Word
MS Office
Тайните на Word

1.1, не успявам, когато натисна съответната иконка


Здравей, пробвай да селектираш целия текст и този който ще ти е на първи ред ( 1 ) и този на втори (1.1 ) и избери номерирането както съм посочил на снимка 1. Така първоначално Word ще ти номерира на всеки нов ред редовете с 1,2,3,4. ( снимка 2 ), тоест всичките редове ще са от първи ранг. След което редовете, които са втори ранг ги селектирай и им задай Increase Indent ( да минат с едно ниво надясно тоест 1.1, 1.2. ).Резултата е на снимка 3. Важно е когато искаш след 1 да имаш 1.1 реда който искаш да е 1.1. да си задала на Word да прдължава номерацията, както точно и ясно е показано и във видеото, ако номерацията започва отново от 1 ( снимка 4 ), като маркираш пак трите реда който искаш да са от втори ранг и им дадеш Increase Indent Word няма да ти позволи това да стане - снимка 5 - на нея се вижда че просто трите реда са малко по в дясно но номерацията вече не е 1.1, 1.2 и т.н.  ( това се получава с следствие на това че когато се избира такъв лист с иерархия задължително трябва над редовете който искаш да имаш номерация (1.1,1.2 например ) над този ред трябва задължително трябва да стой ред от по висок ранг, който да бъде свободен ( т.е. да си остане 1 например ), а редовете под него от втори ранг трябва да продължават неговата номерация.Моя съвет е да изгледате още веднъж видето и с обясненията по - горе от мен, да се опитате да хванете логиката на йеархичните номерации във Word.Надявам се да съм бил полезен с отговора.

Благодаря ! Много често ми се налага да прилагам такава номерация.

При мен стана веднага. Много необходим урок.

Изключително полезен урок, много добре и разбираемо показан. А материала е много приложим в форматирането на текстови документи.

И аз благодаря, много полезна информация!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.