1.Как мога да направя така, че някои от слаидовете да не са по образеца на мастер слайда?  2.Как мога да добавя превключвател на текст в  мастер слайда?

MS PowerPoint
MS Office
Презентации
Тайните на Powerpoint

powerpoint 2010 

Избор на шаблон се прави от меню Design. С десен бутон върху избран дизайн избираме да се приложи към маркирания (може да са няколко) Apply to Selected Slides. 
2. Какво се разбира под превключвател на текст?

 1. как да направим така че когато натиснем върху изображение да излиза текст

нещо не мога да разбера пояснението към въпрос едно (съжелявам)

С десен бутон върху обекта избираме да се добави хипервръзка (препратка). В полето Screentip... задаваме текста, който искаме да се изобрази с посочване на обекта-препратка в процес на изпълнение на презентаацията.

 1. Разбирам като как да изглеждат по различен начин отделни кадри в презентацията, след като за цялата сме избрали определен дизайн.

Значи аз направих анимации в мастер слайда и те се прилагат на всички слайдове, ама аз не искам да се прилагат и на слайда със заглавието и на слайдовете които играят роля на менюта.

Под превключвател имам предвит функцията която прави така че когато кликнем върху ОПРЕДЕЛЕН обект да излиза каквото сме написали в някое поле.

Когато сме в Master View имаме различни основни кадри вляво. Ако искаме да добавим различни ефекти към началния кадър, трябва да сме избрали него (отляво) и тогава да зададем ефектите. Освен това е важно при създаването на презентацията да с епридържаме към стандартния изглед на кадрите, които включваме в презентацията. В противен случай анимациите, които сме избрали в Master Slide няма да се добавят коректно. 

"Под превключвател имам предвит функцията която прави така че когато кликнем върху ОПРЕДЕЛЕН обект да излиза каквото сме написали в някое поле."

Може ли да изпратите примерна снимка или линк от мрежата, към това което искате да постигнете?

искам да сложа превключвател и когата натисна гъбата да излиза натписа 

Габриела, умолявам Ви (и) за Ваше добро (да не Ви страда реномето на професионалистка): ограничете се до качването на картинки! Не пишете! Неграмотна сте! ...Срамота!

Здравей, Габриела.

може ли малко пояснение на това което искаш да направиш. Имам предвид че си сложила няколко анимации в твоята презентация и след това искаш да си направиш мастер шаблон с вече създадения анимации или?

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.