Как да завъртя изображението огледално? Прикачих към слайд снимка и тя се появи огледално.

MS PowerPoint
Презентации
Тайните на Powerpoint

Използвам версия 2013.

Здравейте! Изберете снимката, след което в контекстуалното меню, което се появява при селекция на картинка  -Picture tools - Format отидете в сектора Arrange, след което отидете на Rotate и цъкнете на него. Ще Ви излезнат няколко падащи опции с Flip Vertical  и Flip Horizontal може да коригирате как точно да бъде обърната снимката.

Мога ли да се оплача от версия 2010на Power Point.

Тук липсва тази икона Reset.С налучкване достигнах за сега някак да си направя упражненията по следния начин:Кликвам върху завъртяна картина  и за да я върна в първоначалния вид местя мишката в дясно на монитора Подреди/Завъртане/Още опции за завъртане/отваря се нов диалогов прозорец разделен на две и тук в дясната част има опция НАЧАЛНО СЪСТОЯНИЕ.Дано да съм в помощ на други обучаващи се като мен да не се тормозят във версия 2010.

Росица, във версия 2010 има Reset. Когато изображението е маркирано в лентата с менюта се появява ново меню Picture Tools, от което избираме Format. В тази лента (Ribbon), в групата инструменти Adjust има Reset долу вдясно. Пак в тази лента, но в група инструменти Arrange имаме ротация и огледално завъртане.

Благодаря на инж. Кръстев. Flip Horizontal свърши чудесна работа.

Аз също съм с 2010 и потвърждавам че има Reset ;-)

Версията на моят компютър съм сигурна,че е 2010 на български искам да уточня.Долу в дясно където ме насочвате има икони: Нормален (която когато съм завъртяла картината не я връща в нормален вид),има още Подреждане на слайдове,Изглед за четене,Слайд шоу и още две...Никъде не виждам на английски Reset.

Една снимка за ориентация и напомняне че менюто е контекстуално, т.е. трябва да си избрала снимката и избери две от опциите от падащото меню ( снимка 1 позиция 2 ) За 2010 е на абсолютно същото място сигурен съм ... ако някой има 2010 ще помоля да сложи един screenshot в помощ на Росица :).

Хм, днес не мога да вмъквам картинки. Получи се празен отговор. И все пак Росица, ако имаш команда "Възстанови", тя трябва да ти свърши работа. Още един ориентир, виж каква е иконата за RESET в английската версия и се опитай да я откриеш в българската версия, независимо от текста до нея. Срещала съм много нелогични преводи.

Благодаря на форума за опитите да ме ориентират да намеря Reset.Както написах преди 6 дни в първият ми коментар нямам проблеми с възтановяването на картината в начално състояние,исках да съм в помощ  на други ученици как се получава въвъ версия 2010 на български.Всичко е ОК с уроците.Лектора се справя чудесно.

Ето така изглежда версия 2010 на български.

Да така изглежда ,но при мен от тази опция не е активна.Възможно е и при други да има този проблем.

Ако е възможно поставете скрийншот като горния. Активиран ли е офис пакета?

Аз съм с PowerPoint 2007. Комбинацията shift + стрелка нагоре и shift + стрелка надолу не работят по указания начин. Само местят изображението нагоре и надолу!

При използване на клавишна комбинация Ctrl + стрелка нагоре/стрелка надолу пак ли ви се мести изображението нагоре и надолу?

Използването на Ctrl + стрелка нагоре/стрелка надолу води само до преместване на изображението нагоре и надолу.

Пробвайте с комбинация Ctrl+Shift+стрелка нагоре/надолу.

За съжаление ефектът е същият, преместване на изображението нагоре и надолу! Благодаря Ви за отделеното време!

Г-н Кръстев, ето едно решение - РР 2010 Преди завъртането Вижда се маркирането (то е задължително!), изборът на командата Format и Rotate. След изборът на Flip Horizontal Лек ден и успехи!

Здравейте , на windows2010 -не излиза reset picture size

От вория кадър на Никола Петров се вижда в началото на лентата, в участъка Adjust командата Reset, която има падащ списък за избор какво да се възстанови.

Ето къде е Reset Picture & Size - Power Point 2010

Уважаема Валентина Кръстева, Въпросът ви ми привлече вниманието поради това, че има какво да споделя. Не че съм специалист, но от опит съм се сблъсквал със следната ситуация. В среда на WORD, след копиране на изображение и активирането му, с провлачване от десния долен ъгъл в посока ляв горен и излизане извън габарита, ще получите намалено и обратно / нека се разбира огледално изображение. Същото можете да си сейф*вате и употребявате по предназначение. Ако проявавате интерес дайте знак и ще изпратя подробно описание по приетия модел. През това време аз ще направя проби и в друга среда без употреба на стандартните инструменти. Светът на технологиите всеки открива сам за себе си. Това е тръпка, която ни привлича пред този иначе казано тъп прибор, който и до сега не съм разбрал защо се нарича компютър.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.