Здравейте!Искам да редактирам файл,който е в .xls формат.След ка то го запаметих в .xlsx формат не мога да извърша следните действия.В клетка едно да получа разликата от клетка 2 и 3.

MS Excel
Тайните на Excel

Ето каква е причината - програмата възприема написаното като ТЕКСТ и не може да извърши изчислението! Трябва записа да бъде число, премахнете и апострофа, защото това за програмата е текст! Лек ден и успехи!

Благодаря ,но нямам никъде апостроф.Както и да ги форматирам пак не става!

Сега разбрах каква е грешката и ми става чудно!Първо премахвам км от двете клетки и резултата се получава.След това добавям към числата км и всичко е ОК. Съответно после при смяна на числата,автоматично отговора се получава. Така ,че БЛАГОДАРЯ все пак!

Илан, оказа се, че апострофа е от предишно форматиране - така че ,ИЗВИНЯВАЙТЕ за подвеждането! Иначе другото е така, както е написано! Радвам се, че се е получило! Лек ден и успехи!

Илан, улеснете си работата, не пишете в колоната за изчисление мерните единици! Както се вижда, те са налични! Едва ли някой ще си помисли, че пробегът се измерва в друго, освен километри!Така че, там, където се изчислява, нека бъдат само числа! Лек ден и успехи!

Да.Има логика!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.