Въпрос към урок: Работното табло на Excel от курс: Тайните на Excel

Защо не мога да работя с клавиатурата по време на упражненията?

MS Excel
Тайните на Excel

Здравейте! Защо не успявам да работя с клавиатурата по време на упражненията, мога да правя упражненията, където се ползва само мишката? Благодаря предварително! 

Здравей,

1. Провери на какъв език си, когато въвеждаш формула да речем, ако си на български и трябва да въведеш SUM, и изпишеш СУМ системата може да не го отчита.Това е първия най-често срещан проблем.

2. Другото което може да възпрепятства въвеждането е избор на цифри от дясната част на клавиатура, а не от основната и част. Това е другия възможно най-често срещания проблем.

3. Когато въвеждаш даден символ например $ има вероятност да си пропуснала че той се изписва в комбинация със Shift.

Освен това много внимателно трябва да се повтарят изписаните - формули или текст който трябва да се въведе.Един по един всеки символ. Понякога една сгрешена буква и проблема на лице, просто сте спряла да въвеждате в момента в който сте въвела погрешен символ. За да сте сигурна че сте въвела със сигурност даден клавиш от клавиатурата - преди въвеждането му символа (или поредицата от символи) който трябвa да въведете стои в зелен цвят - (снимка 1 позиция 2), а този който вече сте въвела и то правилно стои в сив цвят (снимка 1 позиция 1)

Снимка_1

Пробвай с препоръките описани по-горе. Ако не се получи, кажи на кое точно упражнение не се получава въвеждането от клавитурата и сложи един screenshot за да проверя по обстойно даденото упражнение, може проблема да е в конкретно упражнение, да не е общ и съответно препоръките по-горе да не проработят.


Надявам се да съм бил полезен с отговора.

Много благодаря за отговора! Проработи, като спазих всичките насоки, които си ми дал. Хубав ден!

Моля, радвам се че съм помогнал.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.