Защо не ми излиза отгоре име на диаграмата?

MS Excel
Тайните на Excel

В урока, автоматично излиза името на диаграмата, където е написано "разходи", а при мен няма такава опция. От къде мога да я добавя?

Здравей, не знам за версията, която ползваш, затова първия пример давам с 2013: кликаш отгоре върху създадена вече диаграма, избираш я и когато се доближиш до нея има едно "+"-че, на което като цъкнете, имате опции. Трябва да "маркнете" Chart title и вече имате заглавие - виж примерната снимка на диаграмата, която съм качил.

Привет, с версия 2010 съм, опитвах се с десен бутон от някъде да се подсетя, но не успях да добавя заглавие.  

Добре, виж дали в твоята версия ( 2010 ), когато кликнеш върху диаграмата горе в ribbon интерфейса, трябва да ти се появят концептуалните менюта ( виж снимката - въпреки че версията е 2007, оказа се, че точно 2010 нямам на нито един компютър :) ) влез в Layout ( в концептулания раздел подчертавам още веднъж - това са ribbon разделите, които ти се появява,т когато си цъкнала върху определен обект от ексел ) и там намери Chart Title - съответно може да си избереш различни видове или да зададеш none, за да няма заглавие ( както е на снимката ).Надявам се, че и 2010 има същите три концептуални менюта като 2007.Кажи дали е станало :).

Благодаря много за изчерпателния отговор.Така стана. В къщи току що си инсталирах  офис 2013 за да пробвам и с тази версия.

Благодаря за въпроса и прекрасния отговор на инж. Краси Кръстев. Работя с версия 2010.  Всичко, което е показал  инж. Краси Кръстев на втората картинка работи.

Здравейте,

защо на мен не ми излизат автоматично месеците? При мен излиза 1,2,3,4.

Разбрах какъв е проблема. Не съм маркирал месеците.Много полезен урок! А който е с версията на български -  проектиране - превключване на ред /колона

Здравейте, при мен когато избера  диаграма за данни получени на база на формули  сума или тотал автоматично излиза името на диаграмата, но в случая с въведените данни като в урока  не се получава.Става следвайки инструкциите на инж. Кръстев. Но не мога да изтрия диаграмата.Кликвайки върху нея и после делийт ми се изтриват елементи от диаграмата , а не цялата диаграма.Работя с версия 2010

Здравейте! Кликнете на външната рамка на диаграмата, а не вътре в нея. Маркирайки външната рамка, ще успеете да изтриете диаграмата с delete

И аз имах проблем като Анита в версия 2010 не излиза автоматично името на таблицата.

Трябва да маркираме-да влезем в "ВМЪКВАНЕ"след това ибираме"Колонна диаграма":Ексел визуално разделя маркираната част от таблицата на два правоъгълника:в цикламен цвят датите с имената,а в син квадрат стойностите.Автоматично се пявява диаграмата>Като кликнем ВЪТРЕ В НЕЯ КАКТО ОБЯСНЯВА ЛЕКТОРА СЕ ПЯВЯВАТ НОВИТЕ ОПЦИИ ЗА "ИНСТРУМЕНТИ ЗА ДИАГРАМА"така наречения DEZIGN.От "Инструментите за диаграма" влизаме в "Оформлрние" и сега виждаме възможността"ЗАГЛАВИЕ НА ДИАГРАМАТА".От падащото тук меню ни се разкриват теи местоположения на заглавието.

Поздравления за Юлияна.Наистина във версия 2010 когато мишката се превърна в четири стрелкички с DELETE се изтрива диаграмата напълно.

Браво, супер урок- много полезен.

Много благодаря! Много интересн урок! Аз съм с версия 2007 и сега се получи!

И аз съм много доволна от урока и коментарите за името на диаграмата в 2010 версия и как да изстрием диаграмата.

Браво и благодаря! Често ми се е налагало, да "обръщам" данните в диаграми. Е, постигал съм го, но не толкова бързо, като да "кликнеш" един бутон. Още веднъж благодаря.

2010 Стрелка1 сочи мястото на заглавието и след като го напишем, натискаме Enter. Лек ден и успехи!

Аз също работя с версия 2010.Сърдечно благодаря на Краси Кръстев.Изпълних последователно:layout,chart titles,above chart,del.и написах заглавието на диаграмата.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.