Възможно ли е основните ми данни да се намират в един worksheet, а резултатът от използването на функцията sumif да излиза в друг worksheet?

MS Excel
Тайните на Excel

Здравейте, Искам да попитам следното нещо - взимам изходните данни от Вашия пример m2v6 за комисионните. Тази информация се съдържа в sheet 1. Искам обаче анализът ми да се появява в sheet 2, вместо в sheet 1 както е в примера. Възможно ли е да се получи този вариант? Благодаря предварително!

Да няма проблем да се получи.

Когато изписвате формулата в sheet 2, просто трябва да отидете в sheet 1 и да си изберете диапазона който търсите и диапазона, който искате да се сумира.

Ако бяхме изписали формулата в sheet 1, избирайки диапзони от sheet 1, следваше тя да има вида показан на снимка 1 =SUMIF(A1:A9;"Вариант 1";B1:B9)

Снимка_1

Ако я изпишем в sheet 2 и съответно изберем клетки от sheet 1 тя следва да излгежда така както е показано на снимка 2 =SUMIF(Sheet1!A1:A9;"Вариант 1";Sheet1!B1:B9)

Снимка_2

Забележи как пред диапзона има записан името на листа и след това !- Sheet1! това именно е разликата в записа, именно това прави препратка първо към дадения лист и едва след това до диапазона.

Надявам се да съм бил полезен с отговора.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.