Въпрос към урок: Създаване на PDF с Excel от курс: Тайните на Excel

Как да разпечатваме в PDF и много други файлови формати?

MS Excel
Тайните на Excel

Само да добавя, че разпечатването в PDF и много други формати става и от менюто Save As, където можем да променяме и настройките на самите файлове, които искаме да получим.

Ako версията Ви е Еxcel 2010, пътечката за преминаване в PDF e  следната:

File / Send&Save / Create PDF/XPS Document / Create PDF/ XPS / Ново име  ако е нужно / Publish;

Много благодаря за допълненията на Калин и Пенка. Аз съм BBC (born before computers) и в много отношения съм на "вие" с компютрите и особено с интернет. Опитах се да сваля CutePDF от посочения линк след което лаптопът ми така блокира, че не можех нищо да пиша - клавиатурата беше блокирана, не можех да отворя нито Mozila,  нито GoogleChrome. Слава Богу, нещата се оправиха след рестартирането на лаптопа.
След инсталацията имам иконка на инсталиран CutePDF (в Printers), но не мога да запиша файл чрез него. Всичко изглежда ОК, но след като дам 'save' не мога да намеря файла със зададеното име.

@Кирилка, PDF файлът Ви се намира в същата директория, в която е бил и екселският Ви файл, това е по  подразбиране / т.е. ако специално  не  сте  му  задали  друго място /

Не това е причината. Пробвах няколко пъти, специално проверявах за директорията - файлът 'пропада'. Според мен инсталацията не е както трябва, но нямам намерие да пробвам отново, защото с моите умения рискувам да остана без лаптоп, а наблизо няма човек, който може да ми помогне при такива проблеми. 

Не пропада. За Excel 2010 - File/Print/ Избирате за принтер CutePDF Writer/ След това кликвате на Print (т.е. искате да разпечатате файла) и Ви излиза прозорец Save As. 

Можете да използвате и безплатната програма doPDF. Полезна е.

и при мен тази програмка CutePDF нещо не работи, като дам принт, избирам директория и име на файла, след Save в папката този файл го няма. 

Аз съм със Excel-2007, свалих си от линка по горе CutePDF, програмата работи, пътят за записване на PDF файл е: Print / Print / избираме от Nime: CutePDF Writer / OK / Пита ни къде да го запише / Save. По този начин аз го направих, желая успех и на други които са със седмица.

И аз като инж. Красимира Пеновска успях, след като инсталирах CutePDF. Успех и на другите!

Защо не мога да посоча къде да бъде записан PDF файла?

В компютъра с който работя  /версия 2010/ е инсталиран DORO PDF Writer. След като избера файла и извърша всички настройки за принтиране  и натисна print  излиза прозорец  в който не виждам къде да сейфам файла. След  натискане на create ,  излиза третата картинка.Тук нищо не съм пипала. Накрая се оказва ,че е запазен на десктопа, но аз искам да посоча къде да го сейфа

Здравей инж. технол Теменужка Тасева,

Можеш да си избереш място за запаметяване,трябва да го зададеш от мястото отбелязано на снимката отдолу

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.