Page Layout

MS Excel
Тайните на Excel

Здравейте, имам следния въпрос: възможно ли е в "page layout" да се преоразмеряват (разтеглят) колоните автоматично, така че да се впишат плътно в границите на листа, а не да оставят свободно място, както е показано на примера?

Здравей, не знам какво имаш предвид под "автоматично", но единствения начин, за който се сещам това да стане е чрез Scale. Меню Page Layout и после си увеличаваш мащаба докато ти хареса.

Благодаря ти за отговора, но идеята ми беше това да не става с нацелване на мащаба или нацелване на широчината на колоните. Дали няма някой по-интелигентен начин?

Команда FIT to PAGE

Може би не разбирам въпроса добре, но едно "по-плътно" (ефективно) изпълване на листа може да се получи като се намалят полетата на листа. А това става от Page Setup --> Margins или от бързите бутони в Page Layout -->Margins --> Custom Margins.

След като сте си настроили границите на листа просто изберете от Print Prewiev  опцията No Scaling и след това от падащото меню изберете Scale All Columns to Fit. Това е..

Много балгодаря за отговорите. Последния на Надежда има смисъл, но само ако имаме данни с широчина около една страница. В противен случай при повече въведени данни в широчина, при тази опция се стеснява драстично крайното изображение за принтиране. Идеята на оригиналния ми въпрос беше, дали има опция, която автоматично да преоразмерява широчината на колоните, така че те да се поберат точно в Margin-ите на листа, за да не остава свободно пространство, което не изглежда хубаво.

Ако правилно съм Ви разбрала, то искате да няма празна колона / колони в page layout от значещата част до границите за разпечатване на листа? Ако ползваме същия файл от урока, аз бих изпорзвала Print selection при маркирана област, която искам да разпечатам, след което ще задам настройките да се запаметят в Page Setup. Както в следващото видео:

http://aula.bg/u/MjI3MzcwMzI4OQ

:(( Коментарът ми не е коректен, съжалявам. Може спокойно да го игнорирате :(

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.