Може ли тази функция при "Анализ" да се обвърже с времеви период, за да знаем, например, всеки месец по колко да платим на съответния работник?

MS Excel
Тайните на Excel

Версия 2010, но въпроса е по принцип.

Здравей,

по принцип би могло да стане, просто кажи каква ти е идеята за времевия период. Как да е записан в първата таблица?

Здрасти,

Въпроса го зададох, преди урока за дати...Тогава се появи идеята ми, ако имам една бригада работници с различна часова ставка на труд, на които се плаща всеки вторник, за изработеното през предходната седмица. А положения извънреден труд в зависимост от дните (работни, уикенд, празници) автоматично се пресмята по съответния процент надбавка за всеки вид ден. И се появява като допълнителна сума за плащане. Както и ако някой липсва определен ден - не се начислява нищо... При извършено плащане или неплащане - да се оцветява различно или индикира по съответен н-н.
Такава система на заплащане е широко разпространена в строителството в чужбина. Идеята- някой ден ще си я направя за домашно. Но ще се радвам на предложения. :)

Бих искал да попитам как би изглеждала формулата за средна стойност, ако трябва да се сравняват числа от различни шийтове в един екселски файл? Например: Даден разход е разпределен в 12 шийта по месеци и да се намери средната му стойност

Касиер съм в един вход и съм си направил екселска таблица за общите разходи по пера за всички апартаменти във входа, като за всеки месец съм си направил отделен шийт, за да е по-прегледно. Питането ми е как би изглеждала функция (например average), която да прави релация между отделни шийтове, като в моя случай имам 12 екселски таблици за една година в 12 различни шийта просто.

Здравей,

за да направиш средно аритметично в последната таблица, трябва да напишеш в желаната клетка =AVERAGE( , натискаш първия лист и клетката, в която е числото, след това натискаш SHIFT и избираш последния лист от месеците, затваряш скобата на функцията Average и натискаш Enter. Тук важното е във всяка една таблица стойността ти да е в една и съща клетка, в моя случай А1. Формулата ще ти изглежда както е на втората снимка =average('1:12'!А1).

Благодаря за разяснението. Много ми беше полезно.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.