Как да променя датите?

MS Excel
Тайните на Excel

Как да променя датите в оста Х. Ползвам примера от урока и не ми се получава. Работя с версия 2007

Здравей, 


отиди на Axis Options ( това става като клинеш избереш десен бутон върху датите излиза контекстно меню и избираш Axis Format ) и там за минимум и максимум задай следтните стойности 

за минимум 42088,0 а за максимум 42400 и следва да изглежда добре защото 

така като гледам снимката ти най - вероятно в момента стойността на 

минимума е 0 щом показва 00.01.1900 ( реално числото 42088 означава броя на 

дните на датата която пишем спрямо датата нулета дата на EXCEL - 00.01.1900 ) 

Надявам се да съм бил полезен с отговора.

Защо няма съответствие на датите в табличката и на графика? Само първата е еднаква и на двете места - 25.3.2015, но останалите се разминават. Мислех, че аз нещо не съм направила, но и в урока е така.

Според мен комбинирания вариант за диаграма е по-подходящ.

До доц. Марина Станилова: Г-жо Станилова, датите се разминават, защото са постигнати в таблицата чрез формули и когато ги копирате и поставите в празна клетка, се получават странни данни. За да излязат правилно трябва да си ги напишете ръчно в празни клетки с формат "дата" и след това да ги преформатирате като числа. Може и да има по-лесен вариант, но аз лично се сещам само за този.

Според мен датите се разминават, защото за хоризонталната ос е зададено маркерите да са със стъпка 50, което в случия е 50 дни.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.