MS Excel
Тайните на Excel

Изгледах курса до край, но не намерих отговор на въпроса, който много ме интерисува. В работата ми се налага много често да обединявам таблици подготвени от един, след това данните в таблиците са въвеждани от друг и накрая обединявам аз. Става въпрос за много редове и визуален контрол е невъзможен. Дайте идея как може да се проверят даните в една колона дали са number. Има функция ISNUMBER , но за дати и време ми връща резултат THRU (нормално защото за ексел са числа).
Въпроса ми е как да проверя дали данните ми са само NUMBER?

Здравей, можеш ли да ни дадеш кратък пример със screenshot от таблица, в която се виждат няколко проблема и трябва да се обединят данните.

До колкото разбирам трябва да направиш проверки за коректността на данните, преди да ги обработваш?

Благодаря за бързата реакция, но в момента се готвя за път. Ще дам пример най-рано в понеделник. Много съжялявам, но не се отказвам. Имам нужда от помоща Ви.

Здравей Марина Моят вариант за този проблем е малко по нестандартен. Би могла да използваш Data validation, но в предварителния файл, в който още не е попълнено нищо от никой. Маркираш клетките,където ще се въвеждат числата, дали са редове или колони няма значение. Последователните действия ще ги разделя с наклонена черта за по кратко. Data/ Validation/ Settings/ Validation criteria/ Allow: Decimal/ Data: between / minimum: - 100 000 / maximum: 100 000/ OK 100 000 е примерно, в зависимост от данните слагаш по-голям диапазон. Това е нещо като превенция за да не грешат другите. Дано да съм ти помогнала.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.