Въпрос към урок: Функцията Indirect от курс: Анализи с Excel

Защо при мен не се получи?

MS Excel
Електронни таблици
MS Office
Excel VBA
Анализи с Excel

Дори от сваления към урока файл, при смяна на предметите не се променя/връща средната стойност на съответния предмет?

Здравейте,

Сложете един скрийншот, за да можем да видим проблема :)

Благодаря!

Витали

Всъщност открих, че след като копирам клетка с формула с провлачване не се преизчислява формулата. Трябва да влеза в редакция на всяка клетка, за да се пресметне правилно формулата. В скрийншота в единия списък съм редактирала всяка клетка с F2 и Enter, а другия е само копиране с провлачване.

Придполагам, че трябва да направя някаква настрйка.

Здравейте,

гледайки скрийншота виждам, че долу вдясно има Calculate, което ме навежда на мисълта, че може би сте изключили опцията автоматично изчисление. Това би обяснило и защо се е случило това с влаченето.

За да включите автоматичното изчисляване отидете на Formulas > група Calculations > Calculation Options > Automatic;

Моля, споделете после дали това е свършило работа.

Успех :)

Витали

Точно това беше проблема. Благодаря сърдечно!

Здравейте, опитвам се да използвам формулата indirect, за да ми даде стойностите от една таблица в друга / тази в ляво/, смятах да разкопирам формулата там, където трябва, но още в първата клетка нищо не ми се получи. Случаят ми не е пълен аналог с това, което демонстрирате в урока, но вероятно нещо бъркам. Може ли да ми помогнете? Примерно искам в редовете в лявата таблица, където пише само SPH и +число да ми вземе данните от колона М от съседната таблица до +4.00.

Здравейте Вера,

можете ли да прикачите едно изображение за да видим как изглеждат нещата при вас?

Благодаря!

Витали

Вера, вие сте публикувала същия въпрос и на още едно място, където съм отговорил - вижте отговора там и ако имате допълнително въпроси - пишете..

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.