Въпрос към урок: Външни източници от курс: Анализи с Excel

Защо не ми дава менюто Workbook Connection?

MS Excel
Електронни таблици
MS Office
Excel VBA
Анализи с Excel

Някаква идея защо при натиснат connection не ми изкарва менюто Workbook Connection?

Бих направил корекция и да изтрия единия коментар, но АУЛА не предлага меню "редактирай" и за това са два, за което се извинявам. :)

Здравей, Красимир.

Коя разновидност на 2016 версия на Excel ползваш?

и ако може да покажеш какво точно включва раздела Data при теб, помогне за разрешаване на проблема.

Най-вероятно при теб в Data (снимка 1 позиция 1) раздела, бутона не е само Connection - както е показано във видеото или както е примен (снимка 1 позиция 2), ами при теб най-вероятно е Quiries & Connections ?

Снимка_1

Ако е така най-вероятно ползваш Excel 2016 с последни update или си с 365 варианта.

Виж дали не може от Costomize ribbon (снимка 2 позиция 1) да добавиш само Connections.

ИЛИ

Пробвай през Get External data (снимка 2 позиция 1) и избери Existing connection (снимка 2 позиция 1)

Снимка_2

Излиза същия прозорец (снимка3 позциия 1), както когато си натинсал бутона Add при отворен Workbook connection.

Снимка_3

A пък вече създал една две връзки в дадения файл избирайки Quiries & Connection ще виждаш вече създадените от теб връзки.

*Кой е коментара, който искаш да премахнеш, към кой урок?

Здравей Краси, да ексела ми е последна версия с последните ъпдейти(купих си го преди няколко месеца- office 365, но самия пакет е инсталиран на компютъра, а не е онлайн версията) и може би това е проблема. Довечера ще пробвам и ще пиша предложения от теб вариант. В data бутона е Quiries & Connections, а не само Connections и като цъкна на него излиза показания на снимката подпрозорец с две опции: Quiries и Connections. Тук нито едно от двете не активно. Относно коментара за триене - вчера направих нова снимка, точно за да покажа в data какво има и го добавих в коментар. От компютъра вкъщи ми излезнаха два еднакви коментара като по-горния(исках да изтрия единия). Сега от друг компютър виждам само единия. Може би е някакъв моментен бъг, защото и onenote не можах да си отворя.

Да може, би е някакъв бъг това с коментара, затова и попитах за кой става дума, т.к. само тук видях зададена директно темата.

Да предположението ми се е оказало правилно, по отношение на версията сега даже седнах на компютъра в офиса, където ползвам Оffice 365 и съотвенто картинката е точно както при теб (снимка 1 позиции 1 и 2)

Снимка_1

Пробвай по предложенията които са описани в по-горния коментар, пък да видим.

Най-вече този вариант с Existing connection (снимка 2 позиция 1). Където както писах по-горе се отваря менюто което би се появило при натискане на Add бутона в Workbook connection.

Снимка_2

Здравей Краси, стана по описания от теб начин. След като направя връзката се отваря и от "data"(снимка 2). Относно тези връзки ще има ли по-подробно обяснение за тях по-напред в уроците? Дали с тези "conection" може да се препраща информация от конкретна клетка в друг файл? Примерно искам в таблица "В" определени клетки да взимат данни от клетки в таблица "А" и клетки от таблица "Б"(три отделни файла)?

Супер е че се е получило и при теб!

Ами по натам в уроците се говори за препратки, но дори и да няма нещо което търсиш, винаги може да зададеш въпрос под урок и ще ти се обясни и помогне.

Моят съвет е щом имате Ексел 2016 да не се занимавате с Get External Data, а направо с Power Query, което се намира в таб Get & Transform

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.