Защо изчезват данните в Linked table, след като затворя Excel?

Тайните на Access
Бази данни с Access
MS Access

Здравейте,

Опитах да направя упражнението със свързване на таблиците (link data между Excel и Access) не само с предложените в модула таблици, но и с такива, с които работя. След импортиране на таблицата в Access и затваряне на файлът в Excel ми излиза това:

Нещо не е както трябва с навръзването.

Не виждам имена на колоните на показаната таблица.

Привет, Направих нова таблица с имен на колоните, като за свързването следвах стъпките от урока. Връзката работи и промените в Excel се отразяват и в Access. Но при затваряне на файлът в Excel отново ми излезе това:

Когато затворих Оbject Tables "Колекция 10" и го отворих отново, всичко си беше наред (без да се налага да отварям оригиналния файл в Excel).

Имате ли представа защо се получава така?

Никаква представа нямам защо се получава така :(

При първоначалното вмъкване, ако сте дала отметка че таблицата съдържа и заглавие на колоните в нея, а първия ред е бил с числови стойнсоти и дати ... най-вероятно след затваряне на таблицата Access дава служебни такива ... и след това нещо се чупи... но това е само предположение с достоверност да кажем 10 % :) .

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.