Защо не работи? MagicPrefs само със Sierra ли работи?  При търсене с вградената търсачка не дава резултати, а при сваляне от Интернет - отказва инсталиране, със съобщение, че трябва да е от App Store.

Трикове и тънкости при работа с Mac OS
Mac OS
Apple компютри

Моята ОС е El Capitan, v.10.11.6

Здравейте, Сваля се оттук: http://magicprefs.com Свалената версия не е инсталация, а самата програма, която се копирав Applications фолдера. Ако отказва да се стартира намирате я в Finder в Applications фолдера и нарискате с десен бутон на мишката върху нея. От менюто с опциите избирате Open. Показва се меню за потвърждение, че наистина искате да я стартирате, защото не е от сертифициран от Apple разработчик. След като потвърдите, програмата вече се стартира. Успех!

Благодаря, след като спазих указанията - вече имам MagicPrefs! Ceга обаче се появи един проблем - сякаш екрана стана по-голям от монитора и известна част от него не се вижда. Трябва да пеместя мишката, за да видя останалата част. Не твърдя, че е свързано с тази програма, но сега се появи. Не мога да го демонстрирам, защото не знам тук как е PrintScreen. В момента ползвам MagicMouse 2.

Според мен сте активирали зума на екрана, което става като натиснете ctrl и използвате скрола на мишката. Това е опция, която се включва от панела с настройките в менюто Accessibility

Zoom-а на екрана не беше включен, но сега го включих и ще го ползвам. :) Деинсталирах MagicPrefs и след рестарт нещата се оправиха. Явно нещо бъркам със самата програма.

Къде да намеря съкратените клавиши за мак?

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.