Има ли и други случаи на промяна на типа на променлива освен този, който е тема на този урок и как при трасиране на код над който работим можем да разберем текущият тип на променливата?

JavaScript
Програмиране с JavaScript

и други случаи на промяна на типа на променлива освен този, който е тема на този урок и как при трасиране на код над който работим можем да разберем текущият тип на променливата?

Има особено при логическите оператори (сравненията). Все пак искам да обърна внимание, че това е нетипизиран език и в повечето случаи няма да се налага да мислите за това как се случват нещата “под капака”. Споменал съм го за пълнота и да ви обърна внимание, че може да се случи да наблюдавате такова поведение.

Прoверката за тип на променлива става с “typeof variableName”.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.