Въпрос към урок: Огъване по ръб (Flange) от курс: Inventor

Къде може да науча нещо повече за командата "Fold"?

Inventor
3D Моделиране
CAD чертане
BIM
Inventor

Понеже имам начертани на AutoCAD разгъвки на различни детайли, които искам да използвам мисля че командата "Fold" е най-удачна за моя случай. Къде мога да получа информация за тази команда? И още един въпрос: Има ли проблем когато правя скица да копирам готов чертеж от AutoCAD. Видях че с Ctrl+C и Ctrl +V нещата се получават въпроса е има ли нещо което ми убягва и нещо което може да доведе до проблеми ако действам по този начин?

Здравей,

Като цяло няма много за учене за командата Fold. Върху 3D модела се изчертава линия която служи за последващо сгъване чрез Fold, като се избира ъгъла на сгъване. Може да погледнеш в YouTube но наистина не мисля че има много за показване към тази команда.

Относно копирането на скици от AutoCAD, лично те съветвам да си ги изчертаваш наново в Inventor. Копираните скици от AutoCAD не съдържат геометрични ограничения и ще трябва да си ги наслагаш ръчно в Inventor, което може да ти отнеме повече време от изчертаването им наново.

Ако все пак искаш да копираш скица от AutoCAD и не искаш да правиш промени по нея, то след като я поставиш в инвентор, селектирай цялата геометрия от скицата и избери от кънстрейните бутона с формата на катинар. Това ще предотврати случайни изменения на скицата.

Здравей, много благодаря за отоговора. Относно командата "Fold" чисто интуитивно и аз разбрах каква е идеята единствено имам проблем с радиуса на закръгление при огъването. (Не ми се получават точни детайлите. Не мога да уцеля точното разстояние между перата на сгъвката.) Явно нещо бъркам и ще ми трябват повече тренировки. Спрямо въпроса ми за AutoCAD много ти благодаря за уточнението мисля че ще е полезно и за други които мислят да копират готови скици от AutoCAD.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.