Съвети за получаване на максимален ефект от курса

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

 

Стъпки преди да продължите с обучението
 
 
1. Ако изпитвате някакви технически трудности, използвайте безплатния броузър Chrome
 
2. Направете следните настройки, за да получавате важни имейли от нас. Вижте настройките тук.

Стъпки преди да продължите с обучението

1. Ако изпитвате някакви технически трудности, използвайте безплатния броузър Chrome

2. Направете следните настройки, за да получавате важни имейли от нас. Вижте настройките тук.

 

Въпроси и отговори

 • Има ли значение, как правим някой неща?

  Румен Борисов:

  Искам да попитам има ли значение, ако по един начин ми е по-лесно да правя някой неща, а не както е показано в някой урок?

  Йоана Христова:

  Всичко зависи от случая, понякога може да допуснете грешка която дори не подозирате че може да спъне процеса на работа с дни. Например ако не използвате маски, триете дадено изображение. В даден момент може да искате да върнете нещо и няма да може. Но има други неща за който е по-добре да създадете собствен стил на работа :) Успех!

 • Защо вече няма тестове? 

  Venko Stoev:

  В в първите уроци се създава усещането, че тестове ще има до край. Дори да не са с задължителен характер те много помагат за усвояването и разбирането на материала. 

  Ангел Арънски:

  Всъщност идеята в модулите след 3 е да започнете да правите дизайн във Photoshop или на HTML и да го публикувате във форума :) Това ще е най-добрия тест в случая.

  Проблема при създаване на текстови въпроси за тези уроци, е че или ще станат много сложни и дълги или ще са абсолютно безсмислени.
  Все пак ще погледнем и пробваме да намерим добри въпроси :)
 • Антон Иванов:
  Привет, адаш!

  Лично аз се научих по метода на пробите и грешките, макар че не е най-добрият начин. Неприятното е, че грешките са видими от всички (не можеш да ги изтриеш или редактираш), т.е. хубаво е добре да огледаш въпроса си, преди да натиснеш “Изпрати”.

  Ще се опитам да споделя опита си.

  Първият ми съвет е, ако пишеш някакъв дълъг текст, да го пишеш настрани в някакъв текстов редактор, щото преди малко браузърът ми се рефрешна, след като почти бях готов да натисна “Изпрати” и сега пиша това отново ;-)

  Второ, въпросът ти трябва да започа с определена въпросителна дума. Наистина в българския език това не е задължително, но във форума е. 

  Тъй като не помня с какви точно думи трябва да започне въпросът ми, първо пиша самия текст, без заглавие, а като кликна “Изпрати” форумът си казва изискванията - примерно “Вашият въпрос трябва да започва с “Какво”, “Защо”, “Как”… или нещо подобно. И тогава дописвам и заглавната част на въпроса си.

  Предполагам твоят въпрос е по-скоро за изображенията, които онагледяват питането.

  Тук работя на Mac и нямам Internet Explorer, но практиката показа, че изображения могат да се изпращат във форума само с Chrome. Другите браузъри не работят (Мозила, Сафари… за Експлорера не знам). Ако го нямаш, ще ти се наложи да го свалиш и инсталираш. Безплатен е.

  Извеждаш си изображението, което искаш да публикуваш, на екрана и го копираш в клипборда на компютъра, т.е. кликаш Shift+PrtScr или съответно за Mac Shift+Ctrl+Cmd+3 или 4 (разликата е, че с 4 можеш да си избереш с мишката коя точно част от екрана ти трябва). 

  След това трябва да напишеш поне малко текст (но и да не напишеш, форумът ще те подсети). 

  После трябва да “пейстнеш” копираното от клипборда в текстовото поле, където си писал вече малко. Това става с Ctrl+V или за Mac с Cmd+V. 

  Отваря ти се нов прозорец от бразура с онлайн програмка, в която можеш да изрежеш само таз част от екрана, с която да онагледиш въпроса си и да добавиш разни стрелки и други неща, каквито вероятно си виждал в другите въпроси.

  Когато си готов с картинката, натискаш иконката “Дискета” горе вляво.

  После може да допишеш нещо, ако искаш. Оглеждаш всичко отново, както вече писах не можеш после да го изтриеш и/или редактираш, ако не ти хареса, и чак тогава натискаш “Изпрати”.

  Ами това е. Надявам се да съм бил полезен.

  Успех!

  Тони Янев:

  Благодаря за изчерпателния отговор!