Обработка на файлове директно на сървъра

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Как да си свържа програмите като ползвам локален сървър? (от урок 3)

  Галина Караджова:

  Нещо не схванах! Какво да направя за да свържа локалния сървър? Не успях да се справя?

  Галина Караджова:

  Успях да ги свържа с фрии хоста, но там не ми е Wordpress. В локалния ми сървър е. 

  Ангел Арънски:

  Няма смисъл да се връзваме по този начин към локалния сървър.

  Файловете от локалния сървър (компютъра ни), може да си ги отваряме през File / Open.
  Цялата идея на двата 'трика' е да ни спести работата по променянето на файловете при нас и след това ръчното им качване на отдалечен сървър.
  Това което правим е да настроим notepad+ и stylizer да работят с файлове на отдалечения сървър и когато натиснем save, да се записват там, като преминават през интернет, аутентикация и криптирана връзка. На нас просто ни трябва 'save' бутона да работи както трябва :)

  Wordpress можеш да си инсталираш на отдалечен сървър по същия начин както и на локален. Просто трябва да качиш файловете на wordpress.
  Галина Караджова:

  Благодаря много за отговора! Усетих се, че след като е локален сървър всичко е на моя компютър и няма смисъл. Значи щом съм успяла да го вържа с фрии хоста си, значи съм успяла да направя урока и съм схванала начина :)

 • инж. Юлия Петрова Савова:

  Имам 2 хостинга.  Защо с втория не мога да се свържа  в Notepad ++, а в WinSCP се свързах с него, а  първия пък ми дава горната грешка ?  

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Какво означава това след като страноцата ми се показва?

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Какво означава това след като страницата ми се показва?

  Ангел Арънски:

  Много странно е преведено. Сигурно иска да каже, че името на хоста е валидно, но паролата или потребителското име не са

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Не мога да вляза в контролниа панел. Какво означава protection CAPTCHA. Къде трябва да сложа hkrb3  ?    Kak се получава сумата  30+ 9   ?

  Ангел Арънски:

  protection captcha е частта в която трябва да въведеш букви и цифри, за да покажеш, че не си робот. Показват ти снимка с размазани и разхвърляни букви и ти трябва да ги различиш. Понякога е сложно.

  В случая те карат да въведеш потребителско име: hkrb3
  и да сметнеш колко е 30-9, тоест в парола да напишеш 21
  инж. Юлия Петрова Савова:

  Благодаря. Много лесно било!!!

 • Защо няма обяснено от къде се взимат данните, ако работя с WAMPserver?

  Маринела Тенева:

  Здравейте, може ли да обясните как става това? Аз нямам представа от къде се взимат ИП адреса и кои юзърнейм и парола се вписват в тези настройки. Ако може да обясните за всеки от прозорците какво да направя, благодаря предварително!

  Маринела Тенева:

  Прочитам коментарите, по-надолу. Да разбирам ли, че въпросният WAMRserver, който е на моя компютър всъщност е локален, както е коментирала Галина Караджова? Съжалявам ако задавам тъп въпрос, но наистина съм доста нова в тази област :)

  Vgk:

  Да въпросният WAMRserver е локален и е лесно да работиш (променяш), след това файловете трябва да се Upload- ат за да се актуализира хоста. Горните два трика са с цел на пестене на време и директен хост.

 • Защо вече не мога да отворя страницата си през браузъра?

  Toni Ivanova:

  Здравейте,

  Имам въпрос, тъй като се обърках, .html - файла ми е на .php вече.. как да си го отворя в браузъра, не ми се получва, освен през wordpress-a > visit site.. Тоест вече само от wordpress -a ли мога да си видя страницата си. Работя на локален сървър и когато отворя страницата си се вижда http://localhost/ - това ли трябва да копирам в Stylizer, за да мога да стилиризивам каквото и да е ?

  Ivan Pukov:

  Малко не ясно. За да ви се отвори от раз е необходимо да имате файл: "index.htm" "index.html" или "index.php" - като съответно html-а е най-голямо предимство и ако го няма се отваря php-то. Ако използваш локален сървър трябва да зарежда ftp прозорец показваш какво има в папката ( при wamp e www , при xamp е httdoc).