Как се документират параметрите на контур в общо положение? Възможен ли е кръгъл отвор?

Design Expert
Строителни конструкции по Еврокод

При случаите с ортогонален контур на плоча близо до колоната, параметрите на контура се изписват при входни данни и при резултата. Има ли възможност координатите на трите точки при неортогонален контур на плочата също да се изписват?
Има ли възможност за кръгъл отвор, какъвто случай е чест в практиката?
Има ли възможност за промяна (потъмняване) на цвета на фона? В момента е много светло сиво и разликата с бялото е много малка. Може би за реално принтене на хартия е добре, но за гледане от екрана не толкова.

Не знам дали е необходимо да се изписват координати. В днешно време, когато всичко може да се разпечата, най-добрият начин за контрол на такива резултати е графично. В общия случай, контурът може да бъде много сложен и с повече точки. Един начин за по-подробни резултати е да се прехвърли в AutoCAD и там да се нанесат допълнителни размери. Там може да се премери и дължината за проверка. За сивото, при нас изглежда добре. Но мониторите са различни. Пробвай да пипнеш малко настройките за яркост и констраст. Относно отвора, мисля, че формата няма толкова голямо значение, особено при малки отвори. В полза на сигурността можеш спокойно да го очертаеш като правоъгълен.

Как да изтеглим pdf Файла "Punching Expert" ?Не го срещнах никъде в модулите до сега ?

"Punching Expert" всъщност е самостоятелен програмен модул от програмния пакет "Design Expert". Ако сте участник в този курс "Строителни конструкци по Еврокод" получавате 6 месеца безплатно пробно ползване на пакета.
Иначе само PDF-а може да се изтегли от този линк:
http://www.proektsoft-bg.com/uf//file/file_desxp/1/punching_expert.pdf

Благодаря, записан съм в курса 

Да, така е. Всички помощни файлове към програмите ги има към съответните програми. Всъщност те са доста добри ръководства.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.