Може ли с програмата CorelDRAW, като отворим файл съдържащ и текст (от Paint) с разширение jpg или bmp, този текст да се разпознае автоматично (от CDraw), като отделен слой спрямо графиката - снимка или рисунка? 

Уеб дизайн
Графика
CorelDraw
Графичен дизайн
Векторна графика
Растерна графика
Графичен дизайн с CorelDraw

Или се получава само като един общ слой, върху който можем да създадем други подобни, със или без припокриване?

Здравейте, Петър,

Paint е програма за рисуване, която борави с пиксели, а не с вектори. След въвеждане текстът повече не може да бъде редактиран. Програмата е опростена, не поддържа запазване на отделни слоеве и съответно в изходния файл всичко е обединено в един слой.

Такова изображение, вмъкнато в CorelDRAW, представлява единен растерен обект. Той може да бъде автоматично векторизиран (преобразуван в очертания), но няма възможност за разпознаване на групата от пиксели, която ние виждаме като текст, и автоматичното ѝ конвертиране в текстов обект.

Не съществува нито балон,нито зелена вълна,нито нищо.

Здравейте, Иво. Със свалянето на файловете към урока ли имате затруднения? Моля, пояснете какво имате предвид.

Файловете към уроците се свалят като зипове,не се отварят,а накрая изчезват......

Файловете към уроците са компресирани в ZIP архиви за намаляване на обема и по-лесно сваляне с един клик. Форматът не е съвместим с CorelDRAW и е напълно нормално да не успявате да отворите архива по този начин.

След свалянена архива на Вашия компютър е препоръчително първо да разархивирате (с програма от рода на 7-zip, WinRAR), за да отворите съдържащите се в него документи - Corel_wave.cdr и Corel_baloon.cdr са с разширение CDR и могат да се отворят индивидуално, както и да се импортират в друг CDR документ. JPG файловете може да се импортират, както е показано в урока.

Относно изчезващите свалени файлове - повече информация за сваляне с Chrome и откриване на файловете в компютъра има тук и тук.

Благодаря,Венета. Много ми помогнахте. Вече всичко е наред.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.