Онлайн обучение по Windows 10 OS

Ние, от учебен център „Аула“, отдавна обмисляме идеята да подготвим едно по-различно и пълноценно въвеждащо обучение в използването на компютрите с Windows 10 OS, за да сме още по-полезни на Вас – нашите потребители! 🙂

Предвид бързото развитие на технологиите, работата с компютър вече е част от ежедневието ни и дори не можем да си представим какво сме правили без него.
computer_pc_PNG7714

Истината е, че без компютър може да се живее, но с него всичко е много по-лесно!

А и вече можем да вършим хиляди неща само с няколко клика на мишката.

Дълго време обмисляхме какво да Ви покажем в курса, така че той да бъде максимално полезен и интересен за всички – както за новобранците, така и за хората, които използват компютъра си без проблем.

Избрахме най-интересните теми, за които да Ви разкажем и да Ви въведем в „света на най-новите технологии“.

В онлайн курса започваме „от нулата“ и ще разгледаме всичко най-важно, за да сме сигурни, че повече няма да имате проблеми с настройките, влизането в Интернет или нещо друго, което можете занапред сами да оправяте. А ние просто ще Ви покажем как. 🙂

Причината да направим обучението, като използваме последната версия на най-популярната операционна система – Windows 10 OS, е да бъдем максимално актуални и полезни.

Windows е най-използваната операционна система в света и то в пъти в сравнение с конкурентите. Статистиката показва, че към началото на 2016г. над 90% от потребителите на компютри използват точно версиите на Windows за своя операционна система (както вкъщи, така и на работа).

marketshare

И както от Microsoft казват:

„Вземете Windows, предлагащ най-доброто потребителско преживяване досега.“

Защо операционната система Windows е толкова важна?

win10logo

Windows e операционната система на компютъра. Тя е основната част от компютърния системен софтуер, която управлява и координира ресурсите на хардуера и софтуера и обслужва изпълняваните компютърни програми.

Операционната система се явява посредник между човека и изчислителната машина. Тя разпределя задачите по време на работа, планира ефикасното използване на ресурсите на системата и може да включва в себе си специализиран софтуер за изчисление на стойността на процесорното време, използваната памет, принтиране и други ресурси.

Един компютър без операционна система е напълно безполезен.Когато потребителят или дадена програма подаде команда към обвивката на операционната система, тя се предава на ядрото, което я обработва във вид, разбираем за компютъра или ако не може да я обработи, подава командата на драйвера на съответното устройство, който я превежда на машинен език.

Идеалната операционна система (реално такава няма) е лесна за инсталиране и конфигуриране, работи много стабилно, има висока производителност и ниски хардуерни изисквания, а програмите за нея покриват всички области от използването на компютъра, и са достатъчно на брой. Накратко, перфектната операционна система е тази, при която потребителят няма нужда да се занимава с нея и да я преконфигурира, а може да отдели цялото си време за работа с програмите, които ползва.

Ние смятаме, че Windows 10 се доближава максимално до определението за идеалната операционна система и затова направихме въвеждащ онлайн курс, който да Ви помогне да работите с компютъра си лесно и да използвате функциите му максимално ефективно.

Какво всъщност е Windows 10 OS?

Microsoft-Windows-10-download

Windows 10 OS е най-новият член на семейство от операционни системи, разработвано от софтуерната компания Microsoft. Използва се за преносими компютри, персонални компютри, сървъри, таблети и мобилни телефони.

Потребителският интерфейс на Windows 10 е еволюция на Windows 8, с акцент върху различни поведения, подходящи за различните видове устройства и наличните методи на въвеждане. За подобряване на работата с клавиатура и мишка за потребителите, Windows 10 OS добавя подобрено стартово меню и виртуална десктоп система.

За разлика от предишните версии на Windows, Microsoft планира да третира Windows 10 OS не като операционна система, а като услуга, която ще получава некритични актуализации по време на своя живот, в комбинация с периодична дългосрочна поддръжка за подпомагане на  потребителите.

Предимствата на на Windows 10 OS:

windows-adv

  • Windows 10 съчетава вече добре познатия Ви Windows, като добавя страхотни подобрения, които ще Ви харесат. Дизайнът на менюто включва в себе си нотки от тези на Windows 7 и Windows 8.
  • Windows 10 има повече вградени функции за сигурност от когато и да било, за да подобри защитата срещу злонамерен софтуер.
  • С Windows 10 вършите по няколко неща наведнъж с възможността да прилепвате по четири прозореца на един екран.
  • Можете да създавате виртуални работни плотове, за да получите по-голямо пространство и да работите само с елементите, които желаете.
  • Всички уведомления и ключови настройки са събрани на един екран с лесен достъп.
  • Windows 10 предлага изцяло нов браузър – Microsoft Edge, който има подобрена адресна лента, за да Ви помага по-бързо да намирате това, което търсите.
  • Функциите на екрана се адаптират за лесна навигация и мащабът на приложенията се настройва лесно от най-малкия до най-големия дисплей.

Ето как може да научите Windows 10 OS!

fb_windows10

С голяма радост Ви съобщаваме, че дългоочакваният въвеждащ курс за работа с компютър е вече факт!

Инж. Иван Цукев създаде онлайн обучението „Трикове и тънкости с Windows 10“ по молба на стотици потребители на „Аула“, които ежедневно изпитват трудности при използването на компютъра си.

Като човек, който използва компютрите от дълги години, откакто те са станали достъпни за широката публика.

Иван Цукев е основател и управител на учебен център „Аула“ – мястото, където можете да откриете десетки компютърни обучения за най-популярните компютърни програми. А вече можете да откриете и най-важното обучение от всички, което полага основните знания и умения на всеки компютърен потребител.

За кого е предназначен курсът по Windows 10 OS:users

Онлайн курсът „Трикове и тънкости с Windows 10“ е подходящ за абсолютно всички! 

Препоръчваме обучението за всички потребители на компютри, таблети, лаптопи, смартфони и Интернет.

Курсът е подходящ за хола от всякакви възрасти, образование, професии и интереси.

Горещо препоръчваме онлайн обучението по Windows 10 OS за всички потребители, които нямат достатъчно знания и умения за работа с компютър. А също и за тези, които искат да научат нови неща и да се запознаят с операционната система на бъдещето – Windows 10!

Курсът е предназначен за хората, които искат не просто да използват компютъра си като вещ, а като истински помощник в работата и като истински приятел през свободното си време!

Цели на обучението по Windows 10 OS:folder

Нашата основна цел е повече да няма потребители на „Аула“, които да ни казват това:

„Имам проблем и не знам как да използвам компютъра си“;

„Не мога да намеря този файл“;

„Не знам как да оправя настройките си“;

„Трудно ми е да работя с компютърни програми“;

… и още много други подобни коментари.

Искаме да помогнем на всеки един човек, независимо от възрастта или образованието му, да може да се чувства комфортно, когато му се налага да използва компютър и да се чувства уверен във възможностите си.

Искаме да покажем на хората от всички поколения, че никога не е твърде късно или твърде рано да се научат да използват ефективно едно от най-великите изобретения на човечеството: компютърът!

Искаме да сме от полза на всички потребители, които искат да се научат да работят с дадена компютърна програма, но срещат други трудности при използването на компютъра си – от познаването на интерфейса, през настройките до организацията на файловете и инсталирането на нови програми.

Нашата мисия е след преминаването на курса „Трикове и тънкости с Windows 10“, да получаваме такива коментари от потребителите:

„Благодаря за практичния и полезен курс. Отворихте ми очите!“;

„Мислех си, че знам много, а научих толкова много нови и полезни неща.“;

„Курсът е страхотен както за начинаещи, така и за напреднали!“;

„Научих всичко за компютрите, което ме интересува и вече нямам нужда от помощта на приятели и познати, за да се справям с компютъра си.“;

„Вече разбирам младите защо не стават от компютрите.“;

…. и още много други подобни отзиви! 🙂

Какво ще научите от онлайн курса по „Тънкости и трикове с Windows 10“:

  • Подробно въведение в компютрите;
  • Представяне на операционната система Windows и нейните версии;
  • Какви са видовете компютри и за какво се използват;
  • Хардуер – кои са компонентите на компютъра и за какво се ползват;
  • Кои са периферните устройства на компютъра;
  • Как да надстроим Windows 7 или 8 към новата версия Windows 10;
  • Работа със старт бутона и бързи връзки за стартиране на програми;
  • Намиране и инсталиране на софтуер от Интернет;
  • Настройка на езиците: БДС и фонетична подредба на клавиатурата;
  • Свързване с Интернет: по кабел или чрез Wi-Fi;
  • Защита от вируси и как да си инсталиране на антивирусна програма;
  • Организация и работа с файлове и търсене на документи;
  • Избор на език за операционната система;
  • Кои са основните елементи на работния плот;
  • Как се работи с отделни работни плотове;
  • Програми, папки, файлове и прозорци в компютъра;
  • Сваляне и записване на файлове от Интернет;
  • Създаване, копиране, местене, изтриване и преименуване на файлове и папки;
  • Организация и управление на файлове и папки;
  • Работа с външна памет – “флашка”;
  • Търсене на файлове;
  • Използване на споделяне във Facebook;
  • Контрол панел и полезни настройки на компютъра;
  • Инсталиране, настройване, работа с външни устройства и принтиране;
  • Използване на трикове за ефективност при работа с Интернет и имейл;
  • Малките, но изключително полезни безплатни програми за Windows;
  • Популярни приложения. Кой, как и за какво ги използва;
  • Често срещаните проблеми и техните решения;
  • И още много други полезни неща за добра компютърна грамотност!

Ето как да научите триковете и тънкостите при работа с Windows 10 OS:

windows_10Колкото и да е интуитивна работата с компютъра, винаги е по-ефективно някой да ви покаже как се работи с него вместо да се лутате с години на принципа „проба-грешка“.

В този курс ще научите как да преодолявате трудностите при работа с компютъра и как да работите много по-ефективно и продуктивно с операционната система Windows.

От тук можете да се запишете за онлайн обучението: „Трикове и тънкости с Windows 10“.

Ако статията Ви е била от полза, споделете я с приятелите си във Facebook! 🙂

2 thoughts to “Онлайн обучение по Windows 10 OS”

  1. Здравейте! Имам един проблем с Windows 10, относно който никой не е в състояние да ми даде някакъв съвет. Съществува функция в Windows 7 – Window Color and Apperance, която ми е изключително важна. Понеже чета доста книги, чрез нея задавам цвят на прозорците (Notepad, Word…), в моя случай – светло синьо-зелен, който е много по-мек и приятен за окото, отколкото обичайното искрящо бяло. В Windows 10 тази функция отсъства или е маскирана изключително старателно. Единствено липсата на тази функция ме възпира вече от години да премина на версия над Windows 7. Ако не ви затруднявам и ако не е проблем, бихте ли ми отговорили, има ли начин да задам на Windows 10 промяна цвета на прозорците, но в някаква глобална функция, а не да променям цвета всеки път като отворя примерно Word. Предварително искрено благодаря! Ако ми отговорите, ще бъда най-щастливият човек на света! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.