Аула Максима с Юли Тонкин – Как да вдигнем уменията си бързо и да преследваме мечтите си и защо страхът е пътепоказател

На гости в новата ни рубрика „Аула Максима“ бе Юли Тонкин – подарихме 3 книги и се получи изключително стойностна дискусия с много практични съвети.

Ето въпросите, на които отговаряхме:

  • Как Юли успя да вдигне нивото на умения толкова бързо и от никому неизвестен само за две години да сбъдва мечтата си да създава събития, на които идват над 2,500 човека?
  • Как учи Юли Тонкин?
  • Много хора работят едно, а мечтаят за друго. Какви са съветите ви?
  • Нужно ли е образование с диплома или директно работа с практически курсове е по-добре?
  • Какво е мястото на технологиите и софтуера за един специалист?
  • Как разбираш в какво си добър?
  • Страх ли те е от провал?
  • Къде седи съпругата ти в твоята кариера? Жена ти казва ли ти какво да правиш?
  • Кой организира и колко голям е екипа, който седи зад организирането на най-големите събития за личностно развитие в България?
  • Кое е нещото, което ти помага лично на теб много добре, когато си изправен пред голяма трудност и трябва да вземеш някакво много трудно решение, дори и то да се налага да е много крайно / кардинално?
  • Какъв е вашият ключ за постоянството? Как поддържате висока мотивация?
  • Как да се абстрахираме от хорското мнение и да не му позволяваме да ни откаже от мечтите ни? Как да сме по-уверени в себе си?

Гледайте запис от живото предаване тук:

Повече за нашия гост Юли Тонкин, може да научите сайта Misli.bg, който е пълен с полезни съвети и безплатни статии и видеа.

3 thoughts to “Аула Максима с Юли Тонкин – Как да вдигнем уменията си бързо и да преследваме мечтите си и защо страхът е пътепоказател”

  1. Как да се абстрахираме от хорското мнение и да не му позволяваме да ни откаже от мечтите ни?
    моя отговор е “ даржат се сякас ми мислят доброто аз се се даржа така це им вярвам , мисля сас инстинкта си и преценявам

  2. Здравей Галин Демирев,

    Ще споделя една техника от спортната психология с теб, в отговор на твоя въпрос.

    Много често от мненията на другите, било то родители, приятели, съперници и т.н. се оформят като очаквания към нас, към нашето поведение и представяне. Големият проблем идва от това, че ако не отговорим на тези мнения (очаквания) идва страха от отхвърляне, загуба на уважение и т.н., от тук идва и напрежение и стрес и загуба на увереност.

    Техниката, която искам да споделя и е основна в спортната психология е да се заменят тези мнения (очаквания) с цели на процеса. Изместване на фокуса върху настоящето, върху задачите, които ще ни доведат до изпълнението на плана.

    С тази техника спортистите , а и всеки в нормалния и бизнес живот може да се справи с напрежението идващо от тези мнения (очаквания) и да увеличи увереността си.

    Надявам се, отговора да ти е полезен!

  3. Децата учат по-бързо, защото нямат други ангажименти /освен да играят 🙂 /. Не са обременени. Ако учебното съдържание се поднесе под формата на игра, тогава попиват знанията много бързо. Възрастните по-трудно учат, защото имат много ангажименти, много задачи. Всичко това ги натоварва и при учене не могат да освободят съзнанието си от странични мисли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.