Променя ли се местоположението на текста при смяна на анотативния мащаб?

AutoCAD Формула
AutoCAD

Здравейте!
Защо след задаване на middle center в Justify при смяна на мащаба тази опция на текста се сменя например на Top left.

Обикновено когато се смени мащаба, текстът променя местоположението си.

Сигурен ли си, че се сменя подравняването или не е просто преместване наляво и нагоре?

С каква цел се случва тази промяна на местоположението при смяна на мащаба?

Сега забелязах и какво точно се случва при Любен. Случва се и при мен. Когато променя подравняването на готов текст при определен анотативен мащаб, то промяната е валидна само за конкретния мащаб и при другите мащаби е старото/оригинално подравняване.

И тук възниква въпроса, има ли настройка, с която контролирам промяната на подравняване (или която и да е настройка) да важи при всички мащаби, а не само при моментната?

Въпросът ми е все още валиден!

И за мен е интересно да разбера дали има такава настройка!

Аз стигнах до извода, че за да е валидна промяната на подравняването за всички анотативни мащаби, тя трябва да се извърши, когато е селектиран текста и е изключен бутона Annotative. Така мога да позиционирам текста централно и където пожелая, след това пускам бутона Annotative и нещата се получават както трябва. 


Въпросът е така ли трябва да се прави? Защото при мен, както и при колегите, на избрано подравняване в центъра, се подравнява само за дадения мащаб и после като го сменя / мащаба / пак си е в ляво.

С AutoCAD 2014 съм.

Мисля, че това се оправя с командата ANNORESET - в RIBBON раздела Annotate - с бутона Sync scale postions

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.