Как да добавя Express Tools менюто в AutoCAD 2009?

AutoCAD Формула
AutoCAD

Здравейте г-н Цукев,
гледах внимателно видеото и желанието ми беше да добавя express tools в табовете, но не ми се получава.В classic си е в менютата. С 2009 съм.
Мерси предварително.

Express Tools се инсталира отделно като опция към Аутокад и може просто при инсталация да не е кликната отметката му, за да се инсталира.

Първо виж дали са инсталирани Express Tools. Просто напиши някоя команда от тях в командния ред, например BURST и виж дали се пуска или казва, че няма такава команда.

Ако командата я има, пусни командата EXPRESSMENU и виж дали се появява.

Ако има проблем с нея, остава да се пусне таба като се кликне с десния бутон на мишката в празното (сивото) пространство на който и да е таб, и от там -> Show Tabs -> Express Tools

Ако тези команди не работят, трябва да пуснеш на ново инсталацията и там да търсиш опция за добавянето на Express Tolls.

Здравейте, на мен явно не са ми инсталирани Express Tools. Въпросът ми е дали трябва първо да деинсталирам програма и тогава да пусна на ново инсталацията или няма значение? Скоро я инсталирах и доколкото си спомням не съм виждала опция за добавяне на отметка. Възможно ли е да няма такава отметка в инсталацията?

Габриела,
коя версия инсталираш?


В някои версии няма раздел Express Tools, а командите са интегрирани в Аутокад и разпространени по различни раздели. В други го има.

Просто пробвай - ако пускаш командата burst, dataextraction и ти се стартира командата, то тогава имаш Express Tools.

Ако ти дава грешка, че не познава такава команда - значи не са инсталирани.

С версия AutoCAD 2014 Architecture съм. Пробвах с командата Burst и не се включва, a командата Dataextraction се стартира като ми изписва, че трябва да си запиша чертежа преди да я използвам.

http://www.youtube.com/watch?v=v2XL_etNhm8  

По същия начин става и при AutoCAD 2014 Architecture 

Пробвай по начина показан във видеото да го добавиш. Ако не стане - обади се да помагаме.

Здравейте, Благодаря много за изчерпателния отговор! Направих това, което е показано и вече имам Express Tools Tab. Само че този burst нещо не иска да се включва.. Също така видях, че в клипчето при инсталацията беше включена и опцията Autodesk seek. Трябва ли да я инсталирам и нея?

Autodesk Seek можеш да разгледаш сайта:
http://seek.autodesk.com/


Това е инструмент за търсене на блокове от производители на оборудване.

Много благодаря !!!!!! :)


Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.