Каква е разликата между Explode и Burst?

AutoCAD Формула
AutoCAD

Здравейте! В хода на видеото споменахте за две команди за гръмване на блокове - EXPLODE и BURST. Бихте ли обяснили каква е разликата между тях и в какви случаи се използват?

Здравей,
Най-общо казано :
Командтата BURST - разпада блока, но се запазват стойностите на атрибутите, а EXPLODE - Разпада блока на съставните му части до дефинициите на атрибутите.
Надявам се да съм бил полезен.

Благодаря за бързата реакция!

В блога има и статия по въпроса:
http://blog.tsukev.com/autocad-block-explode-vs-burst.html

Здравейте. Аз използвам AutoCAD MEP 2015  и нямам команда BURST. Случайно да знаете дали не са я орязали от тази версия?

@ Христо - Здравей, Burst e команда от Express Tools на Autocad - Виж дали си я инсталирал при инсталирането на MEP - a ( Ако имаш Express Tools на инсталационни файл - или те е питало по време на инстаналация за Express Tools - инсталирай го командата е в това меню като цяло.Надявам се да съм бил полезен.

@ Краси - Здравей и мерси за отговора. При инсталирането на MEP отметнах всички иконки но Expresstool командите не са активни. Намерих една статия от Autodesk (http://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Using-an-Express-Tools-command-in-AutoCAD-shows-unknown-command.html) Направих всичко ,което е описано в статията, но като стигнах до точка 5 от method 1 Останових, че файловете acettest.fas and acetutil.fas  липсват. В крайна сметка Tab-ът "Express tools" се появи, но никоя команда не е активна. Случайно да имаш представа от къде мога да намеря липсващите файлове или друг начин да коригирам проблема? Предварително благодаря! 

@Христо, Ами честно да си кажа с AutoCAD MEP  нямам кой знае какъв опит.Виж да не би когато си стартирал APPLOAD да не си избрал друг вид разширешние ( трябва да е .fas ), и заради това да не го намираш като файл.Виж дали при инсталацията на MEP не се е инсталирала и класическа версия на CAD.Моя личен съвет е ако не ползваш библиотеките и добавките в MEP и имаш възможност да си сложиш класически AutoCAD, найстина направи една инсталация на Класически AutoCAD.(Снимка 2 ) като изпишеш OPtion в комадния ред и отидеш на раздела Profiles виж ако има AutoCAD класик или Autocad English - и избери него и виж дали ще имаш express tools.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.